Ειδήσεις και Νέα

Πούτιν και Σι επεκτείνουν τη στρατηγική εταιρική σχέση.

Υπογράφηκαν δύο συμφωνίες για παράταση της συνεργασίας έως το 2030. Ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε στη Μόσχα ότι η θέση της Κίνας για τη σύγκρουση στην Ουκρανία ήταν «αμερόληπτη».

Δύο συμφωνίες για εταιρική σχέση και για στρατηγική συνεργασία μεταξύ των γειτόνων έχουν υπογραφεί, είπε ο Πούτιν σε κοινή εμφάνιση. Ο Σι επαίνεσε τις «εποικοδομητικές συνομιλίες» με τον Πούτιν και μίλησε για επέκταση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Σι, η Κίνα θέλει να προσφέρει περισσότερη ηλεκτρική μηχανική. Συμφωνήθηκαν επίσης πρόσθετες προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα, είπε ο Πούτιν. Και τα δύο κράτη θέλουν να επεκτείνουν τις συγκοινωνιακές τους συνδέσεις, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων και των γεφυρών. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο Πούτιν είχε ήδη διαβεβαιώσει την ενεργοβόρα οικονομία της γείτονος ότι θα υπήρχε αξιόπιστη προμήθεια πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μέχρι το 2030, η παροχή φυσικού αερίου θα πρέπει να αυξηθεί σε σχεδόν 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως. Επιπλέον, θα παραδίδονταν 100 εκατομμύρια τόνοι υγραερίου, αλλά και άνθρακας και πυρηνικά καύσιμα.

Παραδόσεις φυσικού αερίου με ευνοϊκούς όρους.

Η Κίνα λαμβάνει τις προμήθειες ενέργειας με εκπτώσεις. Σύμφωνα με τον Πούτιν, ο όγκος του εμπορίου μεταξύ Κίνας και Ρωσίας σημείωσε ρεκόρ πέρυσι σε σχεδόν περίπου 176 δισεκατομμύρια ευρώ. Φέτος, η αξία αναμένεται να ανέλθει σε περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η Κίνα θεωρείται στενός σύμμαχος της Ρωσίας. Ταυτόχρονα, το Πεκίνο έχει συμμορφωθεί μέχρι στιγμής σε μεγάλο βαθμό με τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Μόσχας προκειμένου να μην γίνει το ίδιο στόχος τιμωρητικών μέτρων.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, ο Σι είπε ότι το Πεκίνο έχει «αμερόληπτη θέση» για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η Κίνα υποστηρίζει την «ειρήνη και τον διάλογο», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Ο Πούτιν περιέγραψε τις κινεζικές προτάσεις για τον πόλεμο της Ουκρανίας ως πιθανή βάση για μια ειρηνευτική λύση. Ωστόσο, η Ουκρανία και η Δύση πρέπει να είναι έτοιμες για αυτό, είπε. Η Ρωσία είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Xinhua μετά τη συνάντηση Πούτιν και Σι.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi