Περιβάλλον

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2023: Με την ορμή της ροής, η δύναμή μας για το αύριο.

Το νερό, η ορμή της ζωής μας, η κινητήριος δύναμη για να προχωράμε στο αύριο, χωρίς να ξεχνάμε την πηγή μας, τις ρίζες μας. Η ηρεμία του μας γαληνεύει και την αντάρα του, τη σεβόμαστε. Με το νερό ζούμε, με το νερό δημιουργούμε, με το νερό ονειρευόμαστε.

Καθώς η ανθρωπότητα προσπαθεί να βρει τον κατάλληλο βηματισμό για τη μετάβαση στην εποχή της βιωσιμότητας και της αειφορίας, το νερό είναι ο πρωταγωνιστής. Ως πηγή ενέργειας, ως δύναμη δημιουργίας, ως εργαλείο ισότητας – φυσικά, ως πρωτεύον συστατικό ζωής.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού τιμάται κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη για να μας θυμίσει τις αρχές και τις αξίες που εκπορεύονται από το νερό και τη ροή του. Διότι, για να κατανοήσουμε πλήρως την αξία του νερού και την αναγωγή της πρόσβασης στο καθαρό νερό σε θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου, οφείλουμε να ενσωματώσουμε, να ερμηνεύσουμε και να αφουγκραστούμε τη φιλοσοφική του προσέγγιση, να δώσουμε εμείς οι ίδιοι νόημα στην ουσία του.

Φέτος, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού με σύνθημα για «επιτάχυνση της αλλαγής», «accelerate change».. Όλος ο κόσμος, αυτή τη μέρα, ενώνεται και συντονίζει τη δράση του για τη διαφύλαξη του νερού, για να δώσει ελπίδα στις καλύτερες ημέρες του μέλλοντος που ξεκίνησε, άλλοτε με γαλήνια ροή κι άλλοτε με ορμητική ταχύτητα…

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΟΣ για τους κοραλλιογενείς υφάλους.

e-enimerosi

Στην 6η θέση στην Ευρώπη με την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση η Ελλάδα!

e-enimerosi

Ευρωκοινοβούλιο: Αλλάζουν τα πάντα στα κτίρια εντός ΕΕ.

e-enimerosi