Ειδήσεις και Νέα

Ντόρτμουντ: Εργάτες βρίσκουν στο εργοτάξιο μια σπουδαία ανακάλυψη – η έκπληξη που προκαλεί στους επιστήμονες.

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για εργασίες σε μια γραμμή τηλεθέρμανσης. Στη συνέχεια, όμως, οι εργάτες βρήκαν ένα εύρημα που εξέπληξε και προκάλεσε αμηχανία στους αρχαιολόγους.

Κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών στη μέση του κέντρου της πόλης του Ντόρτμουντ, οι αρχαιολόγοι έκαναν ένα εκπληκτικό εύρημα. Αυτό που έχει να κάνει με τη δομή σχεδόν 1000 ετών πυροδοτεί τη φαντασία – και πιθανότατα δεν θα εξηγηθεί ποτέ πλήρως.

Όταν ο προμηθευτής ενέργειας και νερού του Ντόρτμουντ DEW21 δούλευε σε έναν σωλήνα τηλεθέρμανσης, οι οικοδόμοι βρήκαν ένα κτίριο από τον Μεσαίωνα στο Gänsemarkt στο κέντρο του Ντόρτμουντ. Οι αρχαιολόγοι είναι ενθουσιασμένοι. Είναι ένας θάλαμος καύσης με πήλινο θόλο. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι ο πήλινος θόλος του κλιβάνου κατασκευάστηκε μεταξύ 1184 και 1272 μ.Χ., ο θάλαμος καύσης μεταξύ 1042 και 1211 μ.Χ.

Δημητριακά για ψήσιμο ή ζυθοποιία;

Από την άλλη πλευρά, το ερώτημα για το τι χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του Ντόρτμουντ αυτόν τον φούρνο στον Μεσαίωνα είναι ένα μυστήριο για τους επιστήμονες. Οι αρχαιολόγοι από την τοπική εξειδικευμένη εταιρεία “LQ Archäologie” από το Waltrop εικάζουν διάφορες πιθανότητες. Εκείνη την εποχή υπήρχαν τόσο χειροτεχνικοί φούρνοι, για παράδειγμα για την παραγωγή κεραμικών ή την επεξεργασία μετάλλων, όσο και φούρνοι για το ψήσιμο ψωμιού ή την ξήρανση των σιτηρών. Η κατασκευή θα μπορούσε επίσης να είναι ένας λεγόμενος κλίβανος, καθώς πρόκειται για έναν θόλο από πηλό ασθενώς σκληρυμένο. Αυτό υποδηλώνει χαμηλότερη θερμοκρασία χρήσης, όπως αυτή που απαιτείται κατά την ξήρανση των κόκκων.

Μάλιστα, στον φούρνο σχεδόν 1000 ετών ανακαλύφθηκαν υπολείμματα απανθρακωμένων κόκκων. Οι αναλύσεις των αρχαιολόγων δείχνουν ότι είναι κυρίως σίκαλη. Ωστόσο, οι ειδικοί βρήκαν επίσης σμυρίδα και άλλα άγρια ​​βότανα. Ωστόσο, οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί δεν μπορούν πλέον να διευκρινίσουν σε τι χρησιμοποιούσαν οι παλιοί κάτοικοι τα αποξηραμένα σιτηρά.

Ένα Φραγκισκανικό μοναστήρι ιδρύθηκε σε άμεση γειτνίαση το 1232. Μπορεί λοιπόν να εικασθεί εάν ο φούρνος συνδέεται με το μοναστηριακό συγκρότημα. Γιατί τα μοναστήρια είχαν συχνά δικούς τους φούρνους για την παρασκευή ψωμιού ή την ξήρανση των σιτηρών. Ο τοίχος πάνω από τον φούρνο που ανακαλύφθηκε τώρα θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε προστεθεί ως περιβόλου μετά την ανέγερση του κτιρίου της μονής. Ωστόσο, το αν οι κόκκοι ψήθηκαν μόνο στο φούρνο ή ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκαν για περαιτέρω επεξεργασία σε αλεύρι ή για παρασκευή μπύρας, αφήνεται στη φαντασία μας.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi