Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Εξωγήινο μητρικό πλοίο που κρύβεται στο ηλιακό μας σύστημα θα μπορούσε να μας παρακολουθεί με μικροσκοπικούς ανιχνευτές.

Ένα προσχέδιο έγγραφο από έναν επιστήμονα του Χάρβαρντ και τον επικεφαλής του γραφείου UFO του Πενταγώνου έχει εγείρει την ιδέα ότι ένα εξωγήινο μητρικό σκάφος θα μπορούσε να βρίσκεται στο ηλιακό σύστημα, στέλνοντας μικροσκοπικούς ανιχνευτές που ονομάζονται «σπόροι πικραλίδας» για να εξερευνήσουν τους πλανήτες μέσα.

Θα μπορούσε ένα εξωγήινο μητρικό πλοίο να αιωρείται γύρω από το ηλιακό σύστημα, στέλνοντας μικροσκοπικούς ανιχνευτές για να εξερευνήσουν πλανήτες; Σύμφωνα με έναν επιστήμονα του Χάρβαρντ και έναν αξιωματούχο του Πενταγώνου, είναι πιθανό. 

Είναι εφικτό ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο να μπορούσε να βρίσκεται στη γαλαξιακή μας γειτονιά, εξερευνώντας την περιοχή με τη βοήθεια των “σπόρων πικραλίδας” – μικρού διαστημικού σκάφους που μπορεί να συλλέξει και να στείλει πίσω πληροφορίες, παρόμοια με τον τρόπο που στέλνουν οι άνθρωποι διαστημόπλοιο για εξερεύνηση πλανητών.

Ο Avi Loeb(ανοίγει σε νέα καρτέλα), αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και ο Sean M. Kirkpatrick, διευθυντής του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλους τους τομείς (AARO) του Πενταγώνου — που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2022 από το Υπουργείο Άμυνας (DoD) για τον εντοπισμό και τη μελέτη «αντικειμένων ενδιαφέροντος»  Φυσικοί περιορισμοί σε μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα(ανοίγει σε νέα καρτέλα), στις 7 Μαρτίου. Δεν είναι επίσημο έγγραφο του Πενταγώνου, αλλά πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας. Δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους.

Ο Loeb είναι γνωστός για την έρευνά του στον Oumuamua — έναν διαστρικό επισκέπτη πέρα ​​από το ηλιακό σύστημα. Οι αστρονόμοι εντόπισαν για πρώτη φορά το αντικείμενο σε σχήμα πούρου το 2017 και αρχικά νόμιζαν ότι ήταν κομήτης. Ωστόσο, το επίμηκες σχήμα του, η έλλειψη κώματος (το νέφος των αερίων που περιβάλλει έναν κομήτη) και το γεγονός ότι επιταχύνονταν μακριά από τον ήλιο έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τη θεωρία του κομήτη. Ο Loeb πρότεινε αντ ‘αυτού ότι «το Oumuamua ήταν ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
πηγή αρχική εικόνα: Marko Aliaksandr via Shutterstock

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi