Οικονομία

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στο στόχαστρο η Deutsche Bank.

Διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω sell off των τραπεζικών μετοχών καθώς η βουτιά της μετοχής της Deutsche Bank μετά την απότομη άνοδο του κόστους ασφάλισης των ομολόγων της (CDS) τροφοδότησε εκ νέου ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα συνολικά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 50 σημείωνε στις 12.00 απώλειες 2,3% με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει πτώση 5,4%.

Η μετοχή της Deutsche Bank, η οποία έχει χάσει το ένα πέμπτο της αξίας της τον Μάρτιο, υποχωρούσε σχεδόν 11% στα 8,32 ευρώ και βρίσκεται στο επίκεντρο της αναταραχής στην τραπεζική αγορά.

H αύξηση του 5ετούς CDS της γερμανικής τράπεζας, το οποίο διαμορφώθηκε στις 175 μονάδες βάσης από 145 μ.β. χθες, ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια στην ιστορία της, σύμφωνα με το Reuters. Ωστόσο, το κόστος ασφάλισης για τα ομόλογα της Deutsche Bank δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Credit Suisse που έφθασε έως τις 1.194 μ.β.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
πηγή αρχική εικόνα: Eurokinissi

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς οικοδομείται ένα παγκόσμιο νόμισμα.

e-enimerosi

Γιατί πέφτει ο πήχης της ανάπτυξης της Ελλάδας φέτος.

e-enimerosi

ΕΛΣΤΑΤ: Αντιμέτωποι με την φτώχεια 2.658.400 πολίτες στην Ελλάδα.

e-enimerosi