ΓερμανίαΕιδήσεις και Νέα

Γερμανία: Έρχεται απίστευτη αύξηση στους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς των ARD, του ZDF και του Deutschlandradio.

Ένα μυστικό σχέδιο για τα τέλη εκπομπής πριν την απίστευτη αύξηση.

Τα τέλη εκπομπής στη Γερμανία πρόκειται να αυξηθούν μαζικά στο μέλλον, όπως αποκαλύπτεται από ένα μυστικό σχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας. Αν επιβεβαιωθούν τα σχέδια που διέρρευσαν, οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς σχεδιάζουν μια ραγδαία αύξηση από τα σημερινά 18,36 ευρώ στα 25,19 ευρώ το μήνα.

Ο πρόεδρος του ARD Kai Gniffke παρουσίασε τα φιλόδοξα σχέδιά του στο φετινό «Forum on Educational Perspectives». Για το σκοπό αυτό, «πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να επενδυθούν στην ανάπτυξη της τεχνολογίας». Το ARD θέλει να προσελκύσει περισσότερο τους νέους με τη γκάμα των σειρών του. Οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς στη Γερμανία προσπαθούν να επωφεληθούν από τη διαφημιστική πίτα. Όπως εξηγεί ο Kai Gniffke: «Είναι δουλειά μας και πάνω απ’ όλα δουλειά μου να φέρω νεότερες γενιές στη βιβλιοθήκη πολυμέσων του ARD και λιγότερο να εξασφαλίσω εκατομμύρια επιτυχίες συνολικά.” Πρόκειται κυρίως για το «άνοιγμα νέων στόχων».

Πότε αναμένεται η να έρθει νέα αύξηση και ποια τα καλά και τα άσχημα νέα.
  • Σύμφωνα με το Businessinsider, η προαναφερθείσα αύξηση των τελών εκπομπής σχεδιάζεται για την περίοδο από το 2025 έως το 2028.
  • Τα καλά νέα: Το ARD δεν μπορεί να ορίσει το ίδιο το τηλεοπτικό τέλος, επειδή η Επιτροπή Προσδιορισμού Οικονομικών Αναγκών (ΚΕΦ) είναι υπεύθυνη για αυτό.
  • Τα άσχημα νέα: σύμφωνα με το Business Insider, το ΚΕΦ θα πρέπει ωστόσο να υποβληθεί στο ARD για αύξηση του τέλους εκπομπής – προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα δικά τους σχέδια, όπως αναφέρει το hna.de.

Στο τέλος πρέπει να αποφασίσουν τα κοινοβούλια των κρατιδίων και να ακολουθήσουν τη σύσταση του ΚΕΦ. Ωστόσο, εάν όλα τα ομοσπονδιακά κράτη μιλήσουν κατά του νέου σχεδιασμού, θα πρέπει να γίνουν επαναδιαπραγματεύσεις. Η τελική απόφαση πιθανότατα δεν θα ληφθεί μέχρι το 2024.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα ARD-Hauptstadtstudio © ultraforma_/iStock

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi