Ειδήσεις και Νέα

Εξαρθρώθηκε τρομοκρατικό δίκτυο που σχεδίαζε επιθέσεις στη χώρα μας. Που θα γινόταν το «χτύπημα»

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές, καθώς εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο άνδρες πακιστανικής καταγωγής που μέσω εφαρμογών σχεδίαζαν τις δράσεις τους. Στόχος τους ήταν ένα εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή που λειτουργεί ως συναγωγή.

Ο εγκέφαλος του δικτύου φέρεται να βρίσκεται στο εξωτερικό. Παράλληλα οι δύο άνδρες φέρεται να συζητούσαν και για άλλους στόχους-πρόσωπα χωρίς να τους προσωποποιούν.

Σύμφωνα ειδικότερα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

  • είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,
  • είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,
  • είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,
  • σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας και δολοφονίες ετοίμαζαν οι τρομοκράτες.

Τρομοκρατικό χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας και δολοφονίες φέρονται να σχεδίαζαν οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες σχεδίαζαν άμεσα να προκαλέσουν μεγάλη έκρηξη σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Από τα «ακούσματα» των κινητών τους τηλεφώνων προέκυψε επίσης ότι σχεδίαζαν δολοφονίες. Οι συλλήψεις τους επισπεύσθηκαν όταν οι Έλληνες αξιωματικοί που τους παρακολουθούσαν αντιλήφθηκαν ότι η επίθεση στο εστιατόριο θα γίνει άμεσα. Επίσης, προέκυψε ότι είχε προηγηθεί παρακολούθηση του εστιατορίου αρκετών ημερών. Στόχος τους ήταν, σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, να υπάρξουν πολλά θύματα και να δημιουργηθεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

Ο άνθρωπος που τους έδινε εντολές και τους πλήρωνε για τα χτυπήματα είναι επίσης Πακιστανός και βρίσκεται στο εξωτερικό.

Θεοδωρικάκος για εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σε υψηλό επίπεδο η ετοιμότητα των αρχών ασφαλείας.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi