Γερμανία

Γερμανία: Στο 7,8% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο μετά την πτώση τιμών στο φυσικό αέριο.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία υποχώρησε σημαντικά, κυρίως χάρη στην πτώση του κόστους του φυσικού αερίου, το οποίο είχε «εκτιναχθεί» μετά την ρωσική εισβολή Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 7,8% τον Μάρτιο έναντι 9,3% τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία την Πέμπτη.

Το αποτέλεσμα ήταν μεγαλύτερο από τη μέση εκτίμηση του 7,5% που είχε αποτυπωθεί σε μια δημοσκόπηση του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι αξιωματούχοι της οποίας έχουν αυξήσει τα επιτόκια κατά 350 μονάδες βάσης από τον περασμένο Ιούλιο για να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη άνοδο του πληθωρισμού που σημειώνεται στα χρονικά της Ευρωζώνης.

Πολλοί πολιτικοί αξιωματούχοι, ωστόσο, ανησυχούν ότι ο υποκείμενος πληθωρισμός – ο οποίος αφαιρεί ασταθή στοιχεία όπως τα τρόφιμα και η ενέργεια – παραμένει αυξημένος. Παρά το γεγονός ότι ο βασικός δείκτης της Ισπανίας μειώθηκε σχεδόν στο μισό αυτόν τον μήνα στο 3,1%, ο βασικός δείκτης μειώθηκε μόνο στο 7,5%.

Ενώ η Γερμανία δεν παρέχει μια υποκείμενη μέτρηση στην αρχική της έκθεση, τα περιφερειακά στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο πυρήνας του πληθωρισμού επιταχύνθηκε στο 5,7% τον Μάρτιο από 5,4% τον Φεβρουάριο.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.