Διεθνή

Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης: Η άνοδος στην τιμή του πετρελαίου προκαλεί κλυδωνισμούς στις ασιατικές οικονομίες.

Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου θα κάνουν τις κυβερνήσεις να λάβουν «δύσκολες αποφάσεις» για τον πληθωρισμό, δήλωσε ο Άλμπερτ Παρκ, επικεφαλής οικονομολόγος της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης.

Οι περισσότερες ασιατικές οικονομίες είναι εισαγωγείς πετρελαίου, όπως η Ινδονησία και οι οικονομίες της κεντρικής Ασίας, δήλωσε ο Παρκ.

Ως αποτέλεσμα, η τελευταία ξαφνική μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών, πρόσθεσε ο οικονομολόγος.

«Με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου του ΟΠΕΚ και την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης από την Κίνα, θα μπορούσαμε να δούμε τις τιμές του πετρελαίου να ξεπερνούν την πρόβλεψή μας για 88 δολάρια», δήλωσε στο CNBC την Τρίτη.

«Αυτό ασκεί μεγάλη πίεση στις περιφερειακές κυβερνήσεις να λάβουν κάποιες δύσκολες αποφάσεις σχετικά με την προσπάθεια ελέγχου του πληθωρισμού και τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης», πρόσθεσε ο Παρκ.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Λυγερός: Τι σημαίνει η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ινδίας.

e-enimerosi

Εκλογές στην Ινδία.

Το Ισραήλ επιτίθεται στο Ιράν.

Χρήστος Μουρτζούκος