Γερμανία

Γερμανία αεροδρόμια: Απαλλάσσονται από τους ελέγχους για τις χειραποσκευές οι ταξιδιώτες.

Από τον Ιούνιο του 2024, ένας σημαντικός κανόνας στον έλεγχο ασφαλείας για τις χειραποσκευές θα μπορούσε να καταργηθεί σε εθνικό επίπεδο. Ήδη καταργούν τα πρώτα αεροδρόμια ως δοκιμή αυτό το καλοκαίρι. Αποκαλύπτουμε τι μπορεί να αλλάξει αυτό για τους ταξιδιώτες.

Όσοι ταξιδεύουν με χειραποσκευές συχνά πρέπει να ανέχονται μεγάλους χρόνους αναμονής. Συχνά χρειάζεται περισσότερος χρόνος, ειδικά στο σημείο ελέγχου ασφαλείας. Το προσωπικό ελέγχου δίνει προσοχή στην ποσότητα των υγρών που φέρνουν μαζί.

Από το 2006, όλα τα αεροδρόμια έχουν ανώτατο όριο 100 χιλιοστόλιτρων που πρέπει να συσκευάζονται ταυτόχρονα σε πλαστικές σακούλες. Οι φορητοί υπολογιστές και οι κάμερες πρέπει επίσης να αποθηκευτούν χωριστά στα κουτιά που παρέχονται στο σημείο ελέγχου ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι συχνά ζητούν ακόμη και να ανοίξουν οι φορητοί υπολογιστές.

Αλλά αυτή η μακρά διαδικασία θα μπορούσε σύντομα να ανήκει στο παρελθόν. Τα αεροδρόμια του Λονδίνου θα καταργήσουν ήδη αυτά τα ανώτατα όρια και τους πρόσθετους κανονισμούς αυτό το καλοκαίρι. Ένα χρόνο αργότερα, αυτό θα πρέπει να ισχύει σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας – και τα πρώτα αεροδρόμια στη Γερμανία σχεδιάζουν επίσης να καταργήσουν τα ανώτατα όρια.

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αλλαγές.

Οι νέοι αξονικοί τομογράφοι διευκολύνουν τους ελέγχους ασφαλείας στα αεροδρόμια της χώρας. Ο τομογράφος υπολογιστή (CT) όχι μόνο ελέγχει κάθε μεμονωμένη χειραποσκευή για στερεά και υγρά εκρηκτικά, αλλά παρέχει επίσης στο προσωπικό ελέγχου τρισδιάστατη άποψη της χειραποσκευής στις αντίστοιχες οθόνες. Αυτό θα πρέπει να επιταχύνει τους ελέγχους.

«Φυσικά, αυτό φέρνει μεγάλη αποτελεσματικότητα, επειδή οι επιβάτες δεν χρειάζεται πλέον να αναζητούν τα υπάρχοντά τους», δήλωσε ο Cord Schellenberg, σύμβουλος διαχείρισης στον κλάδο των αερομεταφορών, σε συνέντευξή του στο WDR5.

Πού σχεδιάζονται αλλαγές στη Γερμανία;
  • Το αεροδρόμιο του Μονάχου θέλει να εισαγάγει το σύστημα ήδη από το καλοκαίρι του 2023, σύμφωνα με εσωτερικούς κύκλους. Το αεροδρόμιο ανοικοδομεί αναλόγως τα σημεία ελέγχου ασφαλείας από τον Ιανουάριο. Οι ταχύτερες διαδικασίες μειώνουν επίσης τον αριθμό των σημείων ελέγχου.
  • Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είχε ήδη παρόμοιες εμπειρίες. Εκεί, οι ταξιδιώτες επιτρέπεται να πάρουν μαζί τους περισσότερα από 100 χιλιοστόλιτρα σε πτήσεις μικρών και μεγάλων αποστάσεων.
  • Αντίστοιχες δοκιμές σχεδιάζουν και τα αεροδρόμια Κολωνίας/Βόννης, Βερολίνου/Βρανδεμβούργου και Ντίσελντορφ. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη καθοριστεί συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
Τι αλλάζει για τους ταξιδιώτες;

Οι ταξιδιώτες περνούν από τους ελέγχους ασφαλείας πολύ πιο γρήγορα. Όχι άλλες μεγάλες ουρές. Οι ηλεκτρονικές συσκευές και τα υγρά δεν χρειάζεται να αποσυσκευάζονται χωριστά. Τα αρώματα, οι κρέμες και τα ποτά δεν χρειάζεται πλέον να συσκευάζονται σε πλαστικές σακούλες. Ταυτόχρονα, οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν χρειάζεται πλέον να βγαίνουν από τις χειραποσκευές και να σαρώνονται ξεχωριστά.

Τα αρτοποιεία και τα καταστήματα εστίασης είναι πιθανό να είναι λιγότερο ευχαριστημένα μετά τον έλεγχο ασφαλείας. Οι πωλήσεις είχαν εκτοξευθεί ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης των ποτών. Η εν λόγω ένωση δεν θέλησε να δώσει ακριβή στοιχεία.

Γιατί υπάρχει ο κανόνας;

Ο αυστηρός κανόνας για τις χειραποσκευές ισχύει σε όλη την ΕΕ και εισήχθη στη Γερμανία τον Νοέμβριο του 2006. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιδρούσε στις αποτρεπόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στα αεροδρόμια του Λονδίνου τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Τότε πιθανότατα οι δράστες ήθελαν να πυροδοτήσουν αρκετά αεροπλάνα με υγρά εκρηκτικά.

Από τότε, οι ταξιδιώτες έπρεπε να παρουσιάσουν αποσμητικό σπρέι, άρωμα και αλοιφή κατά των δερματικών εξανθημάτων σε διαφανείς σακούλες στο σημείο ελέγχου ασφαλείας. Η οδηγία της ΕΕ ορίζει ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να παίρνουν υγρά στις χειραποσκευές τους μόνο σε δοχεία μέγιστης χωρητικότητας εκατό χιλιοστόλιτρων. Και όλα τα βάζα και τα μπουκάλια πρέπει να χωρέσουν σε μια τσάντα μέγιστης χωρητικότητας ενός λίτρου.

«Κατά μέσο όρο, ολόκληρη η διαδικασία check-in για κάθε επιβάτη διαρκεί 25% περισσότερο από ό,τι πριν», δήλωσε η Arbeitsgemeinschaft Deutscher Verkehrsflughäfen (ADV) όταν εισήχθη το 2006.

Αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, τα ψαλίδια νυχιών, τα ξυράφια και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως «κόψιμο ή μαχαιρωμένο όπλο» απαγορεύτηκαν στις χειραποσκευές των επιβατών αεροπορικών εταιρειών. Στο μεταξύ, τσιμπιδάκια, νυχοκόπτες ή ορισμένες εναλλάξιμες λεπίδες ξυραφιού σε πλαστικά πλαίσια μπορούν να ληφθούν στο αεροσκάφος.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί αυτή η τραγωδία στα Τέμπη, τι ευθύνεται?

Διαβάστε ακόμη: Η αποτυχία της δύσης στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ιδιοκτήτης του e-enimerosi.com, Χρήστος Μουρτζούκος μιλάει στο NaftemporikiTV

Διαβάστε ακόμη: Η ”Ανόητη” πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη κρίση της ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη: Ψήφος αποδήμων: Πώς κάνουμε την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.

Γερμανική μάχιμη ταξιαρχία, στα 10 χιλιόμετρα από την Ρωσία.

Χρήστος Μουρτζούκος