Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Η ΝΑSA φέρνει πίσω στη Γη διαστημικές… ντομάτες. Πώς καλλιεργήθηκαν.

Τις πρώτες διαστημικές…ντομάτες αλλά και άλλα προϊόντα που καλλιεργήθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό φέρνει στη Γη αποστολή της SpaceX.

Σύμφωνα με τη NASA, καλλιεργήθηκαν ντομάτες στις εγκαταστάσεις Veggie του σταθμού για να εξετάσει τις επιπτώσεις της ποιότητας του φωτός και του λιπάσματος στην παραγωγή φρούτων, την ασφάλεια από μικρόβια και τη θρεπτική αξία.

Το πλήρωμα πραγματοποίησε τρεις συγκομιδές την 90η, 97η και την 104η ημέρα καταψύχοντας τις ντομάτες μαζί με δείγματα νερού και επιχρίσματα του υλικού ανάπτυξης.

H δυνατότητα καλλιέργειας φυτών στο διάστημα για φρέσκα τρόφιμα και για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας διαβίωσης των μελών του πληρώματος, είναι το «κλειδί» για μελλοντικές αποστολές μακράς διάρκειας.

Τα επιστημονικά δείγματα θα μεταφερθούν στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, όπου οι επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν πρόσθετες αναλύσεις.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi