Κοινωνία Κόσμος

«Θεσσαλονίκη 21ος αιώνας»: Να φροντίσει ο Δήμος το παραλιακό μέτωπο του Ποσειδωνίου.

«Αποτελεί ντροπή για την πόλη μας να μένει έτσι παραμελημένο». Επιστολή προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης έστειλε το σωματείο «Θεσσαλονίκη 21ος αιώνας», σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο παραλιακό μέτωπο του Ποσειδωνίου.

Αναλυτικά η επιστολή: Εδώ και πολλά χρόνια, το παραλιακό μέτωπο του Ποσειδωνίου, αμέσως δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής και στον Κελλάριο όρμο, παρουσιάζει τη θλιβερή εικόνα των φωτογραφιών με λακούβες και τεράστιες φθορές. Μια τέτοια κατάσταση δυσχεραίνει πεζούς και ποδηλάτες, γονείς που χρησιμοποιούν καρότσια, όπως και ΑμεΑ που χρησιμοποιούν αμαξίδια. Αλλά πάνω από όλα πλήττει την εικόνα της πόλης μας συνολικά, και σίγουρα δεν την τιμά.

Για αυτόν τον λόγο, το σωματείο «Θεσσαλονίκη 21ος αιώνας» έστειλε επιστολή στον Δήμο Θεσσαλονίκης, καλώντας τον να προβεί σε επείγουσες ενέργειες ώστε να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση. Δεν θα πρέπει να αναβάλουμε την παρέμβαση μέχρι να ολοκληρωθεί η συνολική ανάπλαση της περιοχής. Αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα, είναι οι στοιχειώδεις εργασίες για να ομαλοποιηθεί η επιφάνεια και να εξαλειφθούν οι λακούβες, σε συνεννόηση με την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Η συνολική ανάπλαση ας ακολουθήσει αργότερα. Με την ευκαιρία, το σωματείο ζήτησε από τον Δήμο να λάβει επίσης μέτρα και για την αποτροπή της συνεχιζόμενης διέλευσης και στάθμευσης ΙΧ δίπλα στο κρηπίδωμα, εντός της ζώνης περιπάτου. Ο Πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Καραμήτσιος δήλωσε: «Το συγκεκριμένο σημείο της πόλης είναι ένα από τα πιο προνομιακά, καθώς συνοδεύει ένα κτίριο – κόσμημα και συνδέει την πόλη με την Καλαμαριά. Αποτελεί ντροπή για την πόλη μας να μένει έτσι παραμελημένο, ενώ θα ήταν τόσο απλή η ομαλοποίηση και η στοιχειώδης περιποίησή του».

Ακολουθούν δύο φωτογραφίες ενδεικτικές της κατάστασης στην περιοχή. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του Δήμου».

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi