Ακίνητα

REDS: Σε πλήρη εξέλιξη τα μεγάλα project.

Τον Φεβρουάριο του 2023 ολοκληρώθηκε η υπογραφή του συμβολαίου αγοραπωλησίας του ακινήτου της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, που πλειοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 από την REDS στην ηλεκτρονική δημοπρασία (e-Auction) του ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά και την αξιοποίησή του.

Για την πραγματοποίηση της αγοράς, συστάθηκε εταιρία ειδικού σκοπού (SPV) από το ΤΑΙΠΕΔ, η οποία εισέφερε (σε είδος) το εν λόγω ακίνητο για τη διαμόρφωση του αρχικού μετοχικού της κεφαλαίου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής έγινε με την αγορά των μετοχών της εταιρίας (SPV) από την REDS. Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Στο πλαίσιο της αξιοποίησης του ακινήτου, η REDS αναμένεται να υλοποιήσει επενδύσεις για την ανάπτυξη, μεταξύ άλλων, πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, κατοικιών και εμπορικού κέντρου. Στο ακίνητο προβλέπεται, επίσης, η δυνατότητα ανάπτυξης καζίνο, ο διαγωνισμός για τον οποίο αναμένεται να βγει στον αέρα τον Ιούνιο. Ταυτοχρόνως, ξεκινούν οι διαδικασίες σύνταξης για το Business Plan και το Master Plan, ενώ έχει κατατεθεί η Μελέτη Πειρβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου στο ΥΠΕΝ.

Όσον αφορά το Εμπορικό Κέντρο “Smart Park” στο ακίνητο της Γυαλού, Σπάτα Αττικής, η εταιρία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την μίσθωση του 100% προς εκμετάλλευση επιφανείας τουεμπορικού κέντρου, συνολικής επιφανείας 53.000 τ.μ. περίπου. Ήδη η συνολική εκμετάλλευση βρίσκεται στο 99%. Επίσης ο Όμιλος ολοκλήρωσε την αγορά οικοπέδων που βρίσκονται περιμετρικά του πάρκου και σε συνδυασμό με τις ιδιοκτησίες του Oμίλου σχεδιάζει συμπληρωματικές δράσεις που θα αυξήσουν και την επισκεψιμότητα του Εμπορικού Πάρκου.

Όσον αφορά το έργο ανάπτυξης Cambas Project στην περιοχή της Κάντζα του δήμου Παλλήνης, κατόπιν της έκδοσης Π.Δ. πολεοδομικής έγκρισης της ΠΟΑΠΔ επικαιροποιήθηκε το Βusiness Plan και σειρά παίρνουν οι διαδικασίες τελικής διαμόρφωσης του Master Plan. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η έκδοση των οικοδομικών αδειών μέσα στον επόμενο χρόνο, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους τα 3 χρόνια.

Για το οικόπεδο – Κτηριακό συγκρότημα μικτής χρήσης στην περιοχή Splaiul Unirii του Βουκουρεστίου, ολοκληρώθηκε στις 05.04.2023 ολοκληρώθηκε η συμφωνία πώλησης του “Α” ακινήτου στη Λεωφόρο Avalansei στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, ακίνητο της θυγατρικής εταιρίας PROFIT CONSTRUCT S.R.L . Αγοραστής του ακινήτου, συνολικής επιφάνειας οικοπέδου 7.974 τ.μ. είναι η Εταιρία VASTINT ROMANIA S.R.L. που κατέβαλε τίμημα αγοράς ύψους 11,4 εκατ. Επιπλέον υπεγράφη με την ιδία εταιρία δεσμευτικό προσύμφωνο (Pre-SPA), για το οποίο καταβλήθηκε προκαταβολή ύψους 0,1 εκ με σκοπό την ολοκλήρωση της πώλησης και του “Β” όμορου ακινήτου, έκτασης 1.170 τ.μ. επί της Λεωφόρου Tabacarilor, έναντι τιμήματος 1,6 εκ.Η αποτύπωση της ανωτέρω πώλησης συνολικού κέρδους 5,7εκ., θα συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα της χρήσης 2023.

Όσον αφορά το έτερο οικόπεδο στην περιοχή Straoulesti-Baneasa του Βουκουρεστίου, το ακίνητο αφορά έργο για κατασκευή οικιστικού συγκρότηματος 72 διαμερισμάτων στη παραλίμνια περιοχή της Λίμνης Baneasa, για το οποίο ο Όμιλος εξετάζει τρόπους για υλοποίηση και αξιοποίηση του.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ευρωκοινοβούλιο: Αλλάζουν τα πάντα στα κτίρια εντός ΕΕ.

e-enimerosi

Ακίνητα: Με διαφορετικές ταχύτητες η άνοδος των τιμών.

e-enimerosi

Ευρώπη: Εντείνεται η στεγαστική κρίση – Mειώσεις στις τιμές των ακινήτων μέσα στο 2024

e-enimerosi