Πολιτική

Δημοσκόπηση Europe Elects: Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Προβάδισμα 7% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση του Europe Elects για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου:

  • Η ΝΔ συγκεντρώνει 35,6% (με ανοδική τάση έως 36%),
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ 28,6% (έως 29%),
  • Το ΠΑΣΟΚ 10,8% (έως 11%),
  • Το ΚΚΕ 6,9% (έως 7%),
  • Το ΜέΡΑ25 4,4% (με πτωτική τάση έως 4%),
  • Η Ελληνική Λύση 4,2% (έως 4%),
  • Η Εθνική Δημιουργία (Φαήλος-Τζήμερος) 2%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 27-30 Απριλίου σε δείγμα 1.705 ψηφοφόρων.

Τι είναι το Europe Elects

Το Europe Elects είναι ένας οργανισμός που εδρεύει στη Γερμανία και συσχετίζει εκλογικά και δημοσκοπικά δεδομένα από τους 250.000 ακολούθους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram, Telegram και YouTube), δωρεάν.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με οργανισμούς, όπως το Al Jazeera, το Ίδρυμα Heinrich Böll, το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας και άλλους σημαντικούς διεθνείς φορείς. Επιπλέον, η Europe Elects ενεργεί ως παρατηρητής της δημοκρατίας σε αυταρχικές χώρες. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Europe Elects, η πλατφόρμα σπάει την εθνική αφήγηση και κάνει αναφορές από ευρωπαϊκή σκοπιά για ένα πανευρωπαϊκό ακροατήριο.

Το POLITICO Europe διαπίστωσε το 2019 ότι το Europe Elects είναι, πριν από το CNN ή τη Le Monde, το 12ο μέσο ενημέρωσης με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το Europe Elects διοικείται από μια μη κομματικοποιημένη ομάδα 40 εθελοντών, που συνεισφέρει ανεξαρτήτως φύλου, τάξης, χρώματος δέρματος, θρησκείας, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ακαδημαϊκού ή επαγγελματικού υπόβαθρου.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi