Ειδήσεις και Νέα

«Ομηρία» πλοίο ελληνικών συμφερόντων στο Ορμούζ.

Συναγερμός έχει σημάνει στα υπουργεία Ναυτιλίας και Εξωτερικών καθώς, πλοίο ελληνικών συμφερόντων με σημαία Παναμά και Έλληνα καπετάνιο, περικυκλώθηκε από σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης στα Στενά του Ορμούζ, στο Ιράν.

Το ΥΠΕΞ έχει ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες οι οποίες προβλέπονται σε τέτοιες καταστάσεις όπως επικοινωνίες με πρεσβείες και τις αρχές της περιοχής ζητώντας επί της ουσίας επίσημη ενημέρωση για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Δηλαδή αν πρόκειται για πειρατεία, αν ο Έλληνας πλοίαρχο βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας, αν το δεξαμενόπλοιο έχει κατασχεθεί ή αν τελικά πρόκειται για έναν απλό ή και ενδεχομένως διεξοδικό έλεγχο.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο αμερικανικός 5ος στόλος αναφέρει ότι στην κατάσχεση του πλοίου έχει προχωρήσει η δύναμη του Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης και εισαγγελέας του Ιράν αναφέρει πως πρόκειται για εκτέλεση δικαστικής εντολής, λέγοντας ότι επί της ουσίας είναι αντίποινα τα οποία έλαβαν χώρα. Στο δεξαμενόπλοιο επιβαίνουν εκτός από τον πλοίαρχο ακόμα 29 άτομα ως πλήρωμα από τις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Το Ισραήλ επιτίθεται στο Ιράν.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi