Διεθνή

Ακάρ: Κοντά στην παράταση της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά.

Οι πλευρές που συμμετέχουν στη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά πλησιάζουν σε συμφωνία για παράτασή της ύστερα από τις συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Τουρκίας και του ΟΗΕ, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η Ρωσία έχει απειλήσει να εγκαταλείψει τη συμφωνία στις 18 Μαΐου λόγω των εμποδίων που υπάρχουν στις δικές εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων και οι τέσσερις πλευρές συζήτησαν χθες τις προτάσεις του ΟΗΕ για παράταση της συμφωνίας.

«(Οι πλευρές) πλησιάζουν σε συμφωνία για την παράταση της περιόδου της συμφωνίας για τα σιτηρά», δήλωσε ο Ακάρ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο του.

Οι δύο ημέρες συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη φάνηκαν να ολοκληρώνονται χωρίς τη ρωσική συμφωνία για μια παράταση.

Ο ΟΗΕ και η Τουρκία μεσολάβησαν για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας πέρυσι τον Ιούλιο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση που επιδεινώθηκε από τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία. Παράλληλα, ο ΟΗΕ συμφώνησε να βοηθήσει τη Μόσχα προκειμένου να διευκολυνθούν οι αποστολές των δικών της αγροτικών προϊόντων.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Νίκος Λυγερός: Τι σημαίνει η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ινδίας.

e-enimerosi

Εκλογές στην Ινδία.