Άρθρα Ρεπορτάζ

Μαρία Απατζίδη (ΜεΡΑ25): <<Θα πρέπει να υπάρχουν δύο βουλές>>.

Σε συζήτηση που είχε στον αέρα του ράδιου ελληνάδικο και τον Χρήστο Μουρτζόυκο η κυρία Απατζίδη τόνισε το πόσο ”κακή” ήταν η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών. Αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα αλλά και στην προσωπική ”επίθεση” που δέχτηκε ο κύριος Βαρουφάκης για τα ιδιωτικά του αυτοκίνητα και τις μηχανές, τόνισε τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας και υπεραμύνθηκε της κατάργησης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, επίσης έδωσε και ιδιαίτερη αναφορά στην διασπορά.

ΕΡ:  Είναι θετικό το γεγονός ότι στο σημερινό πολιτικό σκηνικό υπάρχουν νεαροί βουλευτές από όλα τα κόμματα οι οποίοι φέρνουν νέες ιδέες και εκπροσωπούν την γενιά τους, και έτσι να φεύγουμε αν είναι δόκιμος και μου επιτρέπεται ο όρος το ”κακέκτυπο” το να μπαίνουν σε πολιτική μόνο άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, ένα σχόλιο επ’ αυτού.

Οι νέοι σταμάτησαν να ασχολούνται με την πολιτική τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, είναι απόρροια της πολιτικής που έχουν δώσει δείγματα γραφής τα μεγάλα και μικρά κόμματα, αυτό σιγά-σιγά βλέπουμε ότι αλλάζει. Οι νέοι επικοινωνούν και με το διαδίκτυο, όπως φαίνεται πάρα πολύ καλά δεν βλέπουν τηλεόραση και ενημερώνεται από τα κοινωνικά δίκτυα. Σίγουρα είναι πιο ευχάριστο αυτό, και πέρα από αυτό εγώ θα συμφωνήσω, αλλά υπάρχει και κόσμος εκεί έξω που σου λέει το να είσαι νέος αλλά να κανείς τέτοια πράγματα που κάνουν οι παλαιότεροι δεν ωφελεί και σε τίποτα δεν φέρνεις μεγάλη διαφορά και την καινοτομία στην πολιτική ζωή. Γιατί η λαϊκή κυριαρχία είναι αυτή που αποφασίζει, άλλα όταν ένα κοινοβουλευτικό κόμμα φτάνει στο όριο της αφάνειας, θα πρέπει να φανεί αυτό αν θα πρέπει να προβληματίσει, γιατί ένας λόγος είναι να δει ο ελληνικός λαός αν μπορεί να το χρησιμοποιήσει και να συνεχίσει να υπάρχει ως κόμμα με κοινοβουλευτική διαδικασία.

Και αυτό επιτρέψτε μου να πω υπάρχουν κι άλλοι τρόποι ώστε όπως γίνεται και στις ΗΠΑ να υπάρχουν δύο βουλές, και εδώ θα ήταν ήταν πολύ χρήσιμο να υπάρχουν νεότεροι γερουσιαστές στο ελληνικό κοινοβούλιο, και όταν κάτι πρέπει να περάσει από το ένα σώμα να μην μπορέσει να περάσει από το άλλο.  Και αυτό είναι μία συστημική απόψε δεν μία άποψη ριζοσπαστική, το λέω και το έχουν πει και άνθρωποι που είναι σχετικά ας πούμε γνώστες με τους νομικούς όρους της χώρας του κράτους δικαίου και τα λοιπά.

ΕΡ: Πώς αποτύπωσε το ΜεΡΑ25 την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών;

Πολύ κακό Debate προσωπική μου άποψη, το ότι μπήκαν στη διαδικασία δημοσιογράφοι να μπουν σε προσωπικές ερωτήσεις και μιλάω για το γραμματέα μας. Μπορείς να χτυπήσεις όποιον θέλεις, όπως θέλεις, γιατί η πολιτική έχει άλλους όρους αλλά δεν μπορείς να μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία, δεν είναι αυτό συζήτηση με πολιτικό επίπεδο. Με την ίδια λογική ο κ. Μητσοτάκης έχει 34 σπίτια.

  • Εθνικά θέματα

– Σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης δεν ακούς καμία ξένη δύναμη – Δεν θέλω επιδιαιτητή.

–  Θα πρέπει να δημιουργήσουμε επαγγελματικό στρατό και να μην έχουμε κληρωτούς.

– Και ο Ερντογάν και ο Κιλιτσντάρογλου είναι άκρως επικίνδυνοι, έχουμε όμως διαβουλευτεί με τους ανθρώπους της γείτονας να κάτσουμε να μιλήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα μας?

ΕΡ: Ποιες είναι οι θέσεις του Μερα25 για να βελτιωθεί το εθνικό σύστημα υγείας;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μειώσει κατά 800 εκατομμύρια ευρώ τις δαπάνες στο Εθνικό σύστημα υγείας, αυτό από μόνο του δεν είναι καλό, δεν είναι επιθυμητό, σύνολο τα προηγούμενα που αναφέρθηκα. Τώρα για το εθνικό σύστημα υγείας εμείς φωνάζαμε εξαρχής, το εθνικό σύστημα υγείας νοσεί και νοσεί από την αρχή των μνημονίων και οι προτάσεις του ΜεΡΑ25 είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν γιατροί, γιατί εδώ τι γίνεται, τους σπουδάζει η Ελλάδα, το κράτος δαπανά χρήματα για να τους μορφώσει και στο τέλος τον κερδίζει η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρες.

ΕΡ: Γιατί να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια;

Για να έχεις ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο, μορφωτικό επίπεδο, πρέπει να δώσεις στον λαό σου την δυνατότητα να τα έχει.

Το κράτος πρέπει να σου δώσει τη δυνατότητα να μπορείς να μορφωθείς.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi

«“Φράγμα Πύλης, Τρικάλων”: Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”.

e-enimerosi