Άρθρα Ρεπορτάζ

Λιάνα Κανέλλη: <<Άνθρωποι που ζουν έξω 30 και 40 χρόνια δεν νομίζω ότι μπορούν να συμμετέχουν στην Ελληνική πραγματικότητα>>.

Με το δικό της μοναδικό και αιχμηρό τρόπο τοποθετήθηκε η κυρία Λιάνα Κανέλλη στον αέρα του Ράδιο ελληνάδικο δύο μέρες πριν τις εκλογές για τα τεκταινόμενα της εγχώριας πολιτικής σκηνής αλλά και την ενδεχόμενη οικονομική χρεοκοπία της Αμερικής.

ΕΡ: Σήμερα αποχώρησαν οι Ρεπουμπλικάνοι από την συζήτηση για το χρέος στην Αμερική πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την παγκόσμια οικονομία μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Αμερικής;

Δημιουργείτε μία περίοδος ρευστότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία να γίνεται και απειλητική, την ίδια ώρα αν κάποιος λίγο παρατηρήσει την τιμή του δολαρίου θα δει οτι αιφνιδίως και παράξενα, με ότι συνέβαινε αυτό σε εκκρεμότητα τις τελευταίες μέρες ήρθε και συμπιέζεται πάρα πολύ επί των πραγματικών περιστατικών. Θεωρώ οτι στο τέλος ότι και να συμβεί θα καταφέρουν να μην χρεοκοπήσει, διότι οι επιπτώσεις δεν θα αφορούν βεβαίως τους δημοκρατικούς, θα αφορούν το σύνολο της αμερικανικής οικονομίας. Επειδή έχω ξαναδεί αυτόν τον εκβιασμό στο παρελθόν θεωρώ ότι δεν θα καταλήξει εκεί, θεωρώ ότι και οι κίνδυνοι που προέρχονται από την αμερικανική οικονομία είναι περισσότερο στο τραπεζικό σύστημα, και στο ενδεχόμενο να ανοίξουν και μέτωπα στην άπω Ανατολή. Ο εμπορικός πόλεμος ο οποίος θα πάρει κάποιες διαστάσεις συν την αντίδραση που θα ΄χει και μέσα στην αμερικανική κοινή γνώμη και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Σε λαούς που ενδεχομένως είναι κάτι περισσότερο από τις ρίζες του και να μην συνεχιστεί αυτή η τραγωδία, ο χειρότερος πόλεμος μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο σε αίμα και καταστροφές που συμβαίνει τώρα μεταξύ Ουκρανίας ΝΑΤΟ από την μια μεριά και Ρωσίας από την άλλη.

ΕΡ: Πόσο επικίνδυνο είναι η Αμερική στην κόντρα που έχει με την Κίνα όσον αφορά και την Ταϊβάν τις τελευταίες εβδομάδες, να σύρει σε αυτή την κρίση μεταξύ των δύο παγκόσμιων Δυνάμεων και την Ευρώπη γιατί το έχει κάνει και στην στον πόλεμο στην Ουκρανία, θα πρέπει να κάποια στιγμή να τραβήξει και η Ευρώπη τα λουριά απέναντι στην Αμερική, θεωρείτε οτι κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει αυτό;

Κάνετε το λάθος που κάνει πάρα πολύς κόσμος εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εξαιτίας των συνθηκών που έχουν επιβληθεί στους Ευρωπαίους πολίτες, να ζουν κάτω από ανομοιογενείς συνθήκες και ανομοιογενείς ρίζες σε εντελώς διαφορετικά οικοδομήματα υλοποιημένες βίαια, μέσα από τα συμφέροντα μια άρχουσας τάξης που κυβερνάει στις Βρυξέλλες και υπερασπίζεται τα συμφέροντά της να εκλαμβάνεται στην Ευρώπη ως ενιαίο σύνολο.

Δεν είναι ενιαία η Ευρώπη, δεν υπήρξε ποτέ, Δεν είναι ενιαία η παλιά ένωση χάλυβα που έχει εξελιχθεί σε μία ένωση συμφερόντων και αυτά τα συμφέροντα τα καπιταλιστικά είναι αντικρουόμενα, τα βλέπουμε κάθε μέρα. Σκεφτείτε γιατί Ευρώπη θα μιλάτε αύριο, υπάρχει τελικά ένα σχέδιο εδώ και μερικούς μήνες και δεν πολύ συζητιέται, η Γερμανία και η Γαλλία θα ασκήσουν βέτο.

Ακούστε όλη την συνέντευξη εδώ.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Κοσσυφοπέδιο: Η τραγική προσωπικότητα της κ. Μπακογιάννη και η Ελληνική Κυβέρνηση ως θεματοφύλακας της μεγάλης Αλβανίας, και της “κοσοβοποίησης” της Θράκης και της Κύπρου

e-enimerosi

Λάμπρος Τζούμης: Tι αποκάλυψε για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.

e-enimerosi