Άρθρα ΡεπορτάζΠολιτική

Πανωλεθρία Τσίπρα. Αλλαγές στην ηγεσία του Σύριζα;

Με ενσωματωμένο σχεδόν το 60% της επικρατείας η Νέα Δημοκρατία φλερτάρει με την αυτοδυναμία. ακόμα και στην απλή αναλογική, κάτι πρωτοφανές για την πολιτική ιστορία της χώρας.

Ιστορική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου φτάνει και αγγίζει την ηγεσία του προέδρου Αλέξη Τσίπρα. Όλη η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μπλε πλήν της Ροδόπης, πότε στην πολιτική ιστορία και την διεξαγωγή των εκλογών δεν έχει υπάρξει αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, ο χάρτης να είναι μόνο με ένα χρώμα.

Στρατηγική χαρακτηρίζεται όπως διαφαίνεται η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα καθώς πιθανόν να την πιστωθεί ο ίδιος και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως θα συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για να παρθούν αποφάσεις και έτσι δεν αποκλείεται ακόμα και παραίτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ώρες. Ίσως πάει λίγο παραπέρα αν υπάρξουν δεύτερες εκλογές, αλλά αν η Νέα Δημοκρατία σχηματίσει αυτοδυναμία και σχηματίσει αύριο κυβέρνηση πιθανόν να είναι και ο κύριος Τσίπρας παρελθόν από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι θα συμβεί όμως σε μία αλλαγή ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ? Μήπως έχουμε καταποντισμό του κόμματος και επιστροφή σε πολύ χαμηλά ποσοστά ή ακόμα και διάλυσή του, μένει να δούμε τι θα μας ξημερώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά η επόμενη μέρα.

Παρακολουθείστε σε ζωντανή ροή απο το υπουργείο εσωτερικών τα αποτελέσματα των εκλογών εδώ.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Λάμπρος Τζούμης: Tι αποκάλυψε για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.

e-enimerosi

Στόχος είναι οι ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων!!!

e-enimerosi

“Δούρειος Ίππος” στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Η άνοδος του DAVA και οι διασυνδέσεις με την Τουρκία.

e-enimerosi