Άρθρα Ρεπορτάζ

Κωνσταντίνος Φωτιάδης: Αποτυχημένη πολιτική ο κατευνασμός στην Τουρκία.

Συνέντευξη του ομότιμου καθηγητή, Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνου Φωτιάδη, στον Χρήστο Μουρτζούκο και το κανάλι e-nimerosi στις 28 Μαρτίου 2022.

Λόγω των ημερών της τραγικής επετείου ως ημέρα μνήμης για την 19η Μαΐου της γενοκτονίας των Ποντίων αναδημοσιεύουμε το βίντεο όπου ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης παρέθεσε συνέντευξη στον Μουρτζούκο Χρήστο για την γενοκτονία των Ποντίων, Μας παρουσιάζει το έργο του και την πολύχρονη πορεία του και έρευνα στην ιστορία της γενοκτονίας του Πόντου αλλά και γενικότερα του ποντιακού Ελληνισμού.

Το 1996 το ελληνικό κοινοβούλιο ανέθεσε στον Κωνσταντίνο Φωτιάδη να τεκμηριώσει την γενοκτονία των Ποντίων μέσα από την έρευνα των αρχείων, τα οποία συγκέντρωσε από τα υπουργεία Εξωτερικών της Ευρώπης.

– Για οχτώ χρόνια δεν είχε προσωπική ζωή, το έργο περατώθηκε μέσα από ένα ογκωδέστατο έργο 14 τόμων.

– Όταν παρέδωσε το έργο του στο ελληνικό κοινοβούλιο το ελληνικό κοινοβούλιο δεν Θέλησε να εκδώσει τους 14 τόμους, καθώς ήτανε η περίοδος της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και δεν ήθελε να δημιουργήσει τριβές με τη γείτονα χώρα.

– Δεν υπάρχει πιο φιλοοθωμανικό φιλοκεμαλικό κοινοβούλιο από το ελληνικό.

– Ο διαχρονικός κατευνασμός της Ελλάδος προς την Τουρκία δεν έχει φέρει αποτέλεσμα από το 1923 μέχρι και σήμερα, κι όμως, συνεχίζουμε να τον υποστηρίζουμε.

– Joachim Gauck πρόεδρος της Γερμανίας: (ανέφερε) Δεν έγινε γενοκτονία σε βάρος των Aρμενίων αλλά και των Ελλήνων του Πόντου, αυτά σε συνέδριο του 2015

– Μάλιστα τόνισε. Σε αυτό το έγκλημα έχουμε και εμείς συνευθύνη

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Λάμπρος Τζούμης: Tι αποκάλυψε για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.

e-enimerosi

Στόχος είναι οι ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων!!!

e-enimerosi

“Δούρειος Ίππος” στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Η άνοδος του DAVA και οι διασυνδέσεις με την Τουρκία.

e-enimerosi