Γερμανία

Απειλείται με νέα απεργία η Γερμανία: Η Deutsche Bahn απορρίπτει τις διαπραγματεύσεις με το EVG.

Στη διαμάχη της Deutsche Bahn με το συνδικάτο συλλογικών διαπραγματεύσεων EVG η Deutsche Bahn αντέδρασε, ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού της DB Martin Seiler δήλωσε. «Το σωματείο δεν κάνει υποχωρήσεις και δεν κάνει προτάσεις για λύσεις. Απλώς επιμένει πεισματικά στις αρχικές του απαιτήσεις».

Στη δήλωσή της το βράδυ της Τετάρτης, η Deutsche Bahn απέρριψε περαιτέρω διαπραγματεύσεις. «Είναι άσκοπο αυτή τη στιγμή γιατί το ηλεκτρονικό έρμα δεν κινείται ούτε χιλιοστό», φέρεται να είπε ο Σέιλερ. Η εταιρεία θέλει τώρα να «αξιολογήσει διεξοδικά τη συνολική κατάσταση» και να συζητήσει περαιτέρω βήματα στις αρμόδιες επιτροπές.

Οι προειδοποιητικές απεργίες στους σιδηροδρόμους καθιστούν την EVG εξαρτημένη τις επόμενες ημέρες.

Η EVG είχε απορρίψει την πρόσφατα βελτιωμένη προσφορά του ομίλου αργά το βράδυ της Τρίτης ως ανεπαρκής και κάλεσε την εργοδοτική πλευρά για περαιτέρω διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο αυτήν την Τετάρτη. “Βασικά σημεία των αιτήσεών μας δεν έχουν ακόμη ικανοποιηθεί”, δήλωσε ο διαπραγματευτής Κρίστιαν Λόροτς. «Αυτό που βρίσκεται επί του παρόντος στο τραπέζι είναι κοινωνικά άδικο.» Οι περαιτέρω διαπραγματεύσεις είναι προς το συμφέρον της ομάδας, «γιατί όσο καθόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεν θα υπάρξουν απεργίες». Το αν θα υπάρξουν περαιτέρω προειδοποιητικές απεργίες εξαρτάται από θα προκύψει τις επόμενες ημέρες.

Ο σιδηρόδρομος είχε υποβάλει την τρέχουσα προσφορά στον πιο πρόσφατο γύρο διαπραγματεύσεων στη Fulda την περασμένη εβδομάδα και ανακοίνωσε σταδιακά:
  • 12% για τους χαμιλόμισθους
  • 10% για μεσαίου εισοδήματος
  • 8% για υψηλόμισθους

Ως εκ τούτου, το πρώτο στάδιο της αύξησης θα πρέπει να εφαρμοστεί φέτος. Επιπλέον, υπάρχει και σταδιακή αποζημίωση για τον πληθωρισμό συνολικού ύψους 2.850 ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να καταβληθεί αφορολόγητα και αφορολόγητα από αυτόν τον Ιούλιο. Η θητεία είναι 24 μήνες.

Περαιτέρω προειδοποιητικές απεργίες στους σιδηροδρόμους δεν είναι στο τραπέζι.

Σε σχέση με τις προηγούμενες προσφορές, οι σιδηρόδρομοι έχουν κάνει περαιτέρω παραχωρήσεις στο EVG, αλλά οι δύο πλευρές απέχουν ακόμα πολύ μεταξύ τους: Το συνδικάτο απαιτεί ένα σταθερό ποσό τουλάχιστον 650 ευρώ το μήνα περισσότερο ή 12% για τους υψηλόμισθους. Σύμφωνα με τις ιδέες τους, η θητεία θα πρέπει να είναι μόνο δώδεκα μήνες. Η EVG μέχρι στιγμής έχει απορρίψει αυστηρά τις εφάπαξ πληρωμές.

Περαιτέρω προειδοποιητικές απεργίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απεργίες αόριστης διάρκειας δεν είναι επομένως εκτός συζήτησης. Το EVG έχει ήδη καλέσει δύο φορές για προειδοποιητικές απεργίες στη συνεχιζόμενη διαμάχη συλλογικών διαπραγματεύσεων, η οποία έχει σε μεγάλο βαθμό ακινητοποιήσει τη σιδηροδρομική κυκλοφορία στη Γερμανία. Το συνδικάτο ακύρωσε μια τρίτη προγραμματισμένη προειδοποιητική απεργία 50 ωρών σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού κατέληξε σε συμφωνία με τους σιδηροδρόμους ενώπιον του εργατικού δικαστηρίου της Φρανκφούρτης σε ένα από τα σημεία σύγκρουσης των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
πηγή: (dpa)

Σχετικές αναρτήσεις

Το γερμανικό παιδικό διαβατήριο θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

e-enimerosi

«Διαιρεμένη» βλέπουν τη Γερμανία οι 6 στους 10.

e-enimerosi

Εκλογές στη Βαυαρία και στην Έσση: Διατήρηση των κυβερνητικών συνασπισμών και ενίσχυση της ακροδεξιάς το πιθανότερο αποτέλεσμα.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies