Ειδήσεις και Νέα

Επιχείρηση σε όλη την Γερμανία και συλλήψεις ισλαμιστών του ISIS.

Σε όλη την Γερμανία συνελήφθησαν επτά ύποπτοι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τέσσερις στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Επιχείρηση μεγάλης κλίμακας κατά της τρομοκρατίας: Σε μια επιδρομή εναντίον υπόπτων υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Τέσσερις από τις επτά συλλήψεις το πρωί της Τετάρτης έγιναν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, δύο στην περιφέρεια Heinsberg και στην περιφέρεια Rheinisch-Bergisch, σύμφωνα με δήλωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Καρλσρούης. Υπήρχαν περαιτέρω προσβάσεις στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, τη Ρηνανία-Παλατινάτο και τη Βρέμη.

Η ανώτατη εισαγγελική αρχή στη Γερμανία κατηγορεί τους υπόπτους, κυρίως Γερμανικής, αλλά και Κοσοβάρικης, Μαροκινής και Τουρκικής υπηκοότητας, για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης στο εξωτερικό. Επρόκειτο για ένα δίκτυο χρηματοδότησης του IS.

Επιχείρηση: 1000 αξιωματικοί ερευνούν 100 αντικείμενα.

Περισσότεροι από 1.000 αξιωματικοί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικού της Αστυνομίας, συμμετείχαν στην επιχείρηση. Συνολικά ερευνήθηκαν περισσότερα από 100 αντικείμενα σε δέκα κρατίδια, όπως ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Καρλσρούης. Σύμφωνα με πληροφορίες της Rheinische Post, η επιχείρηση έλαβε χώρα και στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας μεταξύ άλλων στις πόλεις του Mönchengladbach, στην περιοχή του Άαχεν, στην Κολωνία και στο Βούπερταλ.

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Συμμετείχαν ως χρηματοοικονομικοί διαμεσολαβητές στο διεθνές χρηματοδοτικό δίκτυο. «Συλλέγοντας δωρεές και προωθώντας τις στο IS, έπαιξαν κεντρικό ρόλο στο χρηματοδοτικό δίκτυο». Θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου αυτή την Τετάρτη και την Πέμπτη. Αυτός αποφασίζει αν πρέπει να προφυλακιστούν. Οι ερευνητές κατηγορούν άλλους υπόπτους ότι έκαναν πληρωμές χρημάτων στο χρηματοδοτικό δίκτυο υπέρ του IS.

Από το 2020, δύο υποστηρικτές του IS διεξάγουν εκστρατεία για πληρωμές χρημάτων από τη Συρία μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας Telegram, σύμφωνα με την ανώτατη εισαγγελική αρχή της Γερμανίας. «Οι ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που συνέλεξαν κεφάλαια και διέθεσαν λογαριασμούς ή κεφάλαια ψηφιακών δωρεών ενσωματώθηκαν στο δίκτυο.» Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μεταφέρθηκαν σε μέλη του ΙΚ στη Συρία ή σε μεσάζοντες που κατονομάζονται εκεί, συνολικά τουλάχιστον 65.000 ευρώ.

Οι πληρωμές χρησίμευσαν για την ενίσχυση του Ισλαμικού Κράτους.

Οι πληρωμές χρησίμευσαν για την ενίσχυση του Ισλαμικού Κράτους. «Τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν ιδιαίτερα για τη βελτίωση της κατάστασης εφοδιασμού για μέλη της ένωσης που φυλακίζονται στα στρατόπεδα Al-Hol και Roj της βόρειας Συρίας», εξήγησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας. «Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για να μπορέσουν οι κρατούμενοι να δραπετεύσουν ή να μεταφερθούν λαθραία από τα στρατόπεδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων dpa, οι καμπάνιες στα social media με τίτλους όπως «Η αδερφή σου στο στρατόπεδο» τρέχουν εδώ και αρκετά χρόνια. Υποτίθεται ότι παρέχουν οικονομική υποστήριξη σε γυναίκες του ΙΚ που ζουν στη Συρία με τα παιδιά τους από τη στρατιωτική ήττα της τρομοκρατικής πολιτοφυλακής.

Υπήρχαν επανειλημμένες αναφορές ότι γυναίκες, παιδιά και νέοι που εξακολουθούν να αισθάνονται ότι ανήκουν στο IS μεταφέρθηκαν λαθραία από τον καταυλισμό με αντάλλαγμα μεγάλα χρηματικά ποσά. Από τις δεκάδες γυναίκες του Ισλαμικού Κράτους που έχουν επιστρέψει στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια, πολλές έχουν συλληφθεί και δικαστεί μετά την άφιξή τους. Μερικοί από αυτούς ήρθαν στη Γερμανία με τα παιδιά τους από τη Συρία μέσω εκστρατειών επιστροφής, άλλοι απελάθηκαν ή επέστρεψαν μόνοι τους.

Τρόμος: Οι πυρήνες του IS εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στη Συρία και το Ιράκ.

Για χρόνια, το IS έλεγχε μεγάλες περιοχές στη χώρα του εμφυλίου πολέμου τη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ. Τον Ιούνιο του 2014 κήρυξε το λεγόμενο χαλιφάτο και διεκδίκησε την ηγεσία του στην παγκόσμια τζιχάντ. Σύμφωνα με το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος, η φάση αιχμής έληξε το 2016. Στο μεταξύ, οι εξτρεμιστές έχασαν ξανά την κυριαρχία τους. Ωστόσο, τα κύτταρα του IS εξακολουθούν να είναι ενεργά και στις δύο χώρες.

Από τις αρχές Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με τον Γερμανικό Ποινικό Κώδικα, πράξεις μελών ή υποστηρικτών του IS που είναι Γερμανοί πολίτες, που διαμένουν στη Γερμανία ή δραστηριοποιούνται εδώ, μπορούν να διωχθούν ποινικά. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2014, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε επίσης απαγόρευση δραστηριότητας του ΙΚ στη Γερμανία. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, οποιαδήποτε συμμετοχή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδηλώσεις υπέρ του IS και κάθε είδους πράξη υποστήριξης, όπως η συγκέντρωση χρημάτων και υλικού καθώς και η στρατολόγηση μαχητών. Αυτές οι πράξεις τιμωρούνται από τότε.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
(dpa)

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi