Γερμανία

Το συνδικάτο Βέρντι καλεί σε διήμερη προειδοποιητική απεργία στο λιανικό εμπόριο στην Κολωνία.

Το συνδικάτο Βέρντι καλεί σε διήμερη προειδοποιητική απεργία τους εργαζόμενους του λιανικού εμπορίου την Παρασκευή 2 Ιουνίου και το Σάββατο 3 Ιουνίου. Στην Κολωνία καλούνται οι υπάλληλοι των Primark, H&M, Galeria Karstadt και Galeria Kaufhof, TK Maxx, Zara, SportScheck και δύο καταστημάτων Ikea.

Προσκαλούνται επίσης οι εργαζόμενοι της H&M στη Βόννη, το Άαχεν και το Düren καθώς και η Esprit στη Βόννη. Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιες τοποθεσίες πόσοι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν πραγματικά.

Το πρόσφατο παρελθόν έδειξε, για παράδειγμα, ότι οι υπάλληλοι της Cologne Galeria έμειναν μακριά από την απεργία.

Απεργία στη λιανική: Τι απαιτεί το συνδικάτο Βέρντι.

Στον γύρο συλλογικών διαπραγματεύσεων του 2023 στο λιανικό εμπόριο στην NRW, το Βέρντι απαιτεί, μεταξύ άλλων, 2,50 ευρώ περισσότερους μισθούς και ημερομίσθια ανά ώρα. Αυξάνονται κατά 250 ευρώ τα επιδόματα κατάρτισης.

Οι δύο πρώτοι γύροι διαπραγματεύσεων δεν έφεραν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις 12 Ιουνίου στο Recklinghausen.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
Αρχική εικόνα: Uwe Weiser

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.