Οικονομία

Eurostat: Στο 4,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να μειωθεί στο 6,1% τον Μάιο του 2023, από 7% τον Απρίλιο σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, Eurostat.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάιο (12,5%, έναντι 13,5% τον Απρίλιο), ακολουθούμενα από τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (5,8%, σε σύγκριση με 6,2% τον Απρίλιο), τις υπηρεσίες (5%, έναντι 5,2% τον Απρίλιο) και την ενέργεια (-1,7%, έναντι 2,4% τον Απρίλιο).

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει στο 4,1% το Μάιο από 4,5% τον Απρίλιο.

Το Μάιο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Λετονία και η Σλοβακία (12,3%), η Εσθονία (11,2%) και η Λιθουανία (10,7%).

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς οικοδομείται ένα παγκόσμιο νόμισμα.

e-enimerosi

Γιατί πέφτει ο πήχης της ανάπτυξης της Ελλάδας φέτος.

e-enimerosi

ΕΛΣΤΑΤ: Αντιμέτωποι με την φτώχεια 2.658.400 πολίτες στην Ελλάδα.

e-enimerosi