Επενδύσεις

Mytilineos: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας ή dual listing.

Η αλλαγή έδρας είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη πολιτικά περίοδο, δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα 10 μέρες πριν τις εκλογές, ανέφερε ο Ε. Μυτιληναίος απαντώντας σε ερώτηση που τέθηκε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Mytilineos για το εάν αυτή τη στιγμή τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε ότι η όποια απόφαση δεν σχετίζεται επ’ ουδενί με την πολιτική σταθερότητα, η οποία στην Ελλάδα είναι ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα του αποτελέσματος των εκλογών, διασφαλισμένη. Αποτελεί μια καθαρά επιχειρηματική απόφαση που σχετίζεται με τις δυνατότητες της εταιρείας και της μετοχής να αποκτήσουν την αξία που δικαιούνται στην ελληνική ή σε κάποια άλλη αγορά. Δεν έχει καμία σχέση η απόφαση που θα πάρουμε με την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα που πιστεύω ότι θα έχουμε ό,τι και να γίνει στις εκλογές, τόνισε ο κ. Μυτιληναίος.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η περίπτωση αλλαγής έδρας αποτελεί εσωτερική επιλογή καθώς υπάρχει πίεση μεγάλων μετόχων της εταιρείας που θεωρούν ότι παρ’ όλη την άνοδο, η μετοχή διαπραγματεύεται σε εξευτελιστικά επίπεδα και θεωρούν ότι στην Ελλάδα οι προϋποθέσεις για να πάρει τις αξίες που θα δικαιούτο είναι πολύ πιο δύσκολες από ό,τι σε ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού.

Δεν είναι τόσο απλό το θέμα, δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο προκειμένου να μην εκληφθεί η θέση μου ως παρέμβαση που μπορεί να τύχει πολιτικής εκμετάλλευσης.

Ο κ. Μυτιληναίος δεσμεύτηκε ότι θα γίνει περισσότερο σαφής για τις προθέσεις της εταιρείας στις 27 Ιουλίου κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Εκτός όμως από το θέμα της ενδεχόμενης αλλαγής έδρας και του dual listing σε κάποιο ξένο χρηματιστήριο, ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο κίνησης για επένδυση στον τομέα του αλουμινίου. “Το αλουμίνιο το ξέρουμε πολύ καλά είναι το βασικό μέταλλο της πράσινης μετάβασης με πολλές χρήσεις. Δεν αποκλείεται να κάνουμε κίνηση (επένδυση) στο δευτερόχυτο ή στο πρωτόχυτο αλουμίνιο. Αλλά εάν γίνει δεν θα γίνει σίγουρα στην Ευρώπη λόγω των συνθηκών που επικρατούν κυρίως σε σχέση με το ενεργειακό κόστος.

Εξάλλου ο κ. Μυτιληναίος ως προς τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας τόνισε ότι ισχύει στο ακέραιο όσα είχε πει στο παρελθόν, ότι η Mytilineos έχει αλλάξει επίπεδο και εάν δε μεσολαβήσει κάτι δραματικό θα ξεπεράσει τα κέρδη EBITDA του 1 δισ. ευρώ άνετα. Η πρόβλεψη να ξεπεράσουμε το 1 δισ. EBITDA και να εμφανίσουμε μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στα καθαρά κέρδη μπορεί να επιτευχθεί και ενδεχομένως άνετα με ό,τι αυτό σημαίνει για τις επενδύσεις της εταιρείας, και την ανάπτυξή της.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ελληνικά ναυπηγεία: Η μεγάλη επιστροφή.

e-enimerosi

Τέλης Μυστακίδης: Από την Glencore και το Λονδίνο στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

e-enimerosi

Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης: Εγκρίθηκαν έργα αναβάθμισης ύψους 24 εκατ. ευρώ.

e-enimerosi