Ιστορία Πολιτισμός

Στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Έκθεση CRAFTHUB με περισσότερα από 100 έργα σύγχρονων δημιουργών.

Ο εμβληματικός Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ υποδέχεται τη διεθνή έκθεση «CraftHub, Investigating craft practices across Europe», από 7 έως 21 Ιουνίου 2023.

Η Έκθεση παρουσιάζει μια σειρά επιλεγμένων έργων Ευρωπαίων και Ελλήνων σύγχρονων χειροτεχνών που βασίστηκαν στη βαθιά κατανόηση των υλικών και των διαδικασιών τους.

Μοιράζονται – μέσω της έκθεσης – τη σύλληψη και τη δημιουργία αντικειμένων σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων και εφαρμογών κεραμικής, κοσμήματος, ραπτικής, γλυπτικής, υφαντικής και μεικτών τεχνικών.

Η επιλογή των έργων έγινε από διεθνή κριτική επιτροπή μέσα από ανοικτό κάλεσμα.

Έργο του Βασίλη Καρκατσέλη, Εκλεγμένου Απόφοιτου. Πηγή φωτογραφίας: OECON GROUP
Η έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται την Τεταρτη 7 Ιουνίου και ώρα 18:30, σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ και διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη από την ΟECON Group, υπό την επιμέλεια των Βασίλη Καρκατσέλη και Εβίτας Σταύρου, θα πλαισιωθεί με διάφορες παράλληλες δραστηριότητες και διαδραστικά δωρεάν εργαστήρια (Εργαστήριο εικαστικού κοσμήματος, Εργαστήριο κατασκευής πιλήματος-feltingprocess), σκιτσορεπορτάζ, ξεναγήσεις στην έκθεση και την περιοχή καθώς  και liveart παρουσιάσεις, στις οποίες θα διερευνηθούν οι στόχοι και ο αντίκτυπος του έργου Crafthub σε τρία σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα: κυκλική οικονομία, κοινωνική ένταξη και ενδυνάμωση.

Έργο του Θοδωρή Λάλου. Πηγή φωτογραφίας: OECON GROUP
Σημειώνεται ότι τα έργα έχουν εκτεθεί ήδη σε Ιταλία και Γερμανία, και μετά την Ελλάδα, θα ταξιδέψουν σε Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ουαλία και Νορβηγία.

Την παραγωγή της έκθεσης ανέλαβαν η CUBE Ngo και το CrafTopia Hub, και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing του Νομού Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Έργο της Μαρίας Παπατζέλου – Nukumori washi art kimono. Πηγή φωτογραφίας: OECON GROUP
Η μοναδική αυτή έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Crafthub, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe και είναι μια σύμπραξη εννέα ευρωπαϊκών οργανισμών από διάφορους τομείς εμπειρογνωμοσύνης, όλοι αφοσιωμένοι στο όραμα της προώθησης της χειροτεχνίας σε νέο κοινό, νέες αγορές, υποστηρίζοντας παράλληλα ανερχόμενους δημιουργούς.

Έργο του Θανάση Ράπτη – Φωτοχαρακτική. Πηγή φωτογραφίας: OECON GROUP
Σύμφωνα με τους διοργανωτές “το έργο Crafthub γεννήθηκε από ένα κοινό πάθος για την χειροτεχνία, την κληρονομιά, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την πρακτική, τα υλικά, την καινοτομία και τον πειραματισμό της.

Η συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας έδωσε τη δυνατότητα να παραδώσουμε ένα ευρύ πρόγραμμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει: τη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης υλικών, καλλιτεχνικές διαμονές, εργαστήρια ενδυνάμωσης ανερχόμενων κατασκευαστών, δημιουργία εκπαιδευτικών βίντεο,
συνεντεύξεις δημιουργών, μία περιοδεύουσα έκθεση, ένα συνέδριο, ένα φεστιβάλ και πολλά άλλα”.

Έργο της Κωνσταντίνας Σούρα – Σπείρα. Πηγή φωτογραφίας: OECON GROUP
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ, Ελένης Ζωγράφου 3, στη Θεσσαλονίκη, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ώρες λειτουργίας: Από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00, Τετάρτη 10:00-20:00. Σημειώνεται ότι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα.

Έργο της Μερόπης Βερβέρη – The Interlacement Silkline. Πηγή φωτογραφίας: OECON GROUP
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Διεθνή Έκθεση CRAFTHUB, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στο τηλέφωνο 2314054506, στα Emails info@craftopia.gr & info@oecon.gr αλλά και στις ιστοσελίδες oecon.gr και crafthub.eu.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
πηγή Αρχική εικόνα: OECON GROUP

Σχετικές αναρτήσεις

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi

Η μάχη του Λεβιδίου.

Δημήτρης Λίτσας