Ακίνητα

Έρευνα RE/MAX: Ακίνητα άνω των 75 τ.μ. προτιμά ένας στους δύο αγοραστές.

Ακίνητα εμβαδού άνω των 75 τετραγωνικών μέτρων προτιμά ένας στους δύο αγοραστές στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την τάση που έχει ξεκινήσει να επικρατεί τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη την επικράτεια μετά τη σταδιακή έξοδο της χώρας από τη δημοσιονομική κρίση και τα μνημόνια.

Τα στοιχεία που καταγράφονται στην ετήσια έρευνα της RE/MAX Ελλάς, του μεγαλύτερου κτηματομεσιτικού δικτύου της χώρας με 82 γραφεία και πάνω από 1.045 συμβούλους ακινήτων, είναι για μία ακόμη φορά αποκαλυπτικά και αποδεικνύουν ότι πλέον η αγορά Real Estate στην Ελλάδα ακολουθεί από κοντά τις διεθνείς τάσεις, όπου οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές προτιμούν μεγαλύτερες κατοικίες με σκοπό την ιδιοκατοίκηση.

Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι εξακολουθεί να παραμένει έντονο το αγοραστικό ενδιαφέρον και για κατοικίες μικρότερου εμβαδού, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να τα εκμισθώσουν αποκομίζοντας σημαντικές αποδόσεις.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία ολοκληρωμένων πωλήσεων ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν το 2022 πανελλαδικά από το δίκτυο της RE/MAX Ελλάς, “πρωταθλητές” στη ζήτηση αναδεικνύονται κατοικίες με εμβαδόν από 76 έως 100 τετραγωνικά μέτρα καθώς για κάθε 100 αγοραπωλησίες οι 27 αφορούσαν τα συγκεκριμένα τετραγωνικά. Ακολουθούν ακίνητα εμβαδού από 51 έως 75 τετραγωνικά μέτρα καθώς το 23,6% των αγοραστών επέλεξαν το συγκεκριμένο εύρος τετραγωνικών, ενώ 1 στους 5 αγοραστές προτίμησε ακίνητα από 101 έως 150 τετραγωνικά μέτρα.

Από την άλλη, πολύ μεγάλα ακίνητα άνω των 151 τετραγωνικά μέτρων επέλεξαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της RE/MAX Ελλάς, μόλις 11 στους 100 αγοραστές, ενώ τα μικρότερα ακίνητα εμβαδού έως 50 τετραγωνικά μέτρα, βάσει των αγοραπωλησιών που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο έτος, επέλεξαν 17 στους 100 αγοραστές.

Έρευνα RE/MAX: Ακίνητα άνω των 75 τ.μ. προτιμά ένας στους δύο αγοραστές

Στην Αττική, ένας στους τρεις αγοραστές προτίμησαν ακίνητα εμβαδού από 76 έως 100 τετραγωνικά μέτρα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις αγοραστές επέλεξε κατοικίες από 101 έως 151 τετραγωνικά μέτρα (ποσοστό 23,1% επί του συνόλου). Την ίδια στιγμή, μικρές κατοικίες εμβαδού έως 50 τετραγωνικά μέτρα επέλεξαν μόλις 11 στους 100 αγοραστές, ενώ τις πολύ μεγάλες κατοικίες άνω των 151 τετραγωνικών μέτρων επέλεξε το 14,5% των αγοραστών. Οσον αφορά στις κατοικίες εμβαδού από 51 έως 75 τετραγωνικά μέτρα σύμφωνα με τα στοιχεία της RE/MAX Ελλάς, τις επέλεξαν 1 στους 5 αγοραστές.

222

Στη Θεσσαλονίκη, το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον αφορά διαμερίσματα εμβαδού από 51 έως 100 τ.μ. σε ποσοστό 62,4%, ενώ χαμηλότερα κινήθηκαν τα μεγαλύτερα ακίνητα άνω των 151 τ.μ., αφού τη συγκεκριμένη κατηγορία επέλεξαν μόλις 8 στους 100 αγοραστές. Και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπως και στην Αττική, πρωταθλητές στη ζήτηση είναι τα διαμερίσματα εμβαδού από 76 έως 100 τετραγωνικά μέτρα, με το 33,3% των αγοραστών να τα επιλέγει.

333

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, στις προτιμήσεις των αγοραστών κυριαρχούν σε ποσοστό 46,8% κατοικίες εμβαδού έως 76 έως 150 τ.μ, ενώ σημαντικό είναι το ενδιαφέρον για ακίνητα μεσαίας κατηγορίας 51 έως 75 τ.μ., σε ποσοστό 22,5%. Από την άλλη τα πολύ μεγάλα ακίνητα, δηλαδή εκείνα που είναι πάνω από 151 τετραγωνικά μέτρα προτιμήθηκαν από το 11,2% των αγοραστών.

444

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ακίνητα: Παράταση από ΥΠΕΝ στους δήμους για την αναθεώρηση του πολεοδομικού σχεδιασμού.

e-enimerosi

Αντικειμενικές αξίες: Έρχεται ντόμινο αλλαγών σε φόρους και τέλη.

e-enimerosi

Μεταβίβαση ακινήτων: Τα 5 βήματα για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies