Γερμανία

Γερμανία: Μειωμένες κατά 50% οι συμφωνίες για εμπορικά ακίνητα, σε χαμηλό πενταετίας.

Ηαγορά εμπορικών ακινήτων της Γερμανίας βυθίστηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο -τουλάχιστον από το 2017-, στο τελευταίο σημάδι της αναταραχής που προκλήθηκε από την άνοδο των επιτοκίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ακινήτων JLL, ο όγκος των συμφωνιών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 μειώθηκε κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο στα 16,2 δισ. δολάρια. Ο αριθμός αυτός ήταν περίπου τα 2/3 κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.

Η στασιμότητα στη Γερμανία αντικατοπτρίζει τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Σουηδία, η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αγορές εμπορικών ακινήτων έχουν πληγεί σοβαρά καθώς οι αγοραστές και οι πωλητές αγωνίζονται να συμφωνήσουν στην τιμολόγηση.

Η άνοδος των επιτοκίων έχει οδηγήσει σε αύξηση του κόστους δανεισμού, ωθώντας τους δυνητικούς επενδυτές ακινήτων να ζητούν υψηλότερες αποδόσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερες τιμές προσφοράς και οι ιδιοκτήτες αντιστέκονται στη χορήγηση μεγάλων εκπτώσεων στις λογιστικές αξίες μετά από μια δεκαετία κερδών.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ρυθμός συρρίκνωσης της αγοράς επιβραδύνεται, με τις ετήσιες μειώσεις να γίνονται λιγότερο σοβαρές, σύμφωνα με τα στοιχεία της JLL. Η ανάσχεση της πτώσης θα ήταν το πρώτο βήμα προς μια ενδεχόμενη ανάκαμψη.

Η βεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάκαμψη της αγοράς, διευκολύνοντας τους αγοραστές και τους πωλητές να βρουν κοινό έδαφος. Οι αγορές αναμένουν επί του παρόντος ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα τερματίσει την ιστορική σειρά αυξήσεων των επιτοκίων αργότερα φέτος.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ατύχημα την πρώτη μέρα του Oktoberfest!

e-enimerosi

Οι Γερμανοί βαφτίζουν το ρωσικό πετρέλαιο, βενζίνη από την Ινδία και όλα καλά.

e-enimerosi

Η βουλή ψήφισε τον νόμο περί θέρμανσης. Τέλος στις πολύμηνες διαμάχες των κομμάτων της κυβέρνησης.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies