Ιστορία Πολιτισμός

Λέγεσαι Deutschland αλλά είναι ελληνικό όνομα, λέγεσαι Αμερική αλλά είσαι βαφτισμένη Όμηρος το Ομέρικο παραποιήθηκε σε Αμέρικο.

Πως τα ονόματα πολλών χωρών προέρχονται από την αρχαία ελληνική γλώσσα.
 • Αμερική: ο Αμέρικο Βεσπούτσι ήταν βαφτισμένος Όμηρος. Τον φώναζαν Ομέρικο και παραποιήθηκε σε Αμέρικο.
 • Γερμανία: Οι ίδιοι την αποκαλούν Deutschland. Το πρώτο συνθετικό είναι το Deus δηλαδή Δίας, και το δεύτερο είναι land από την λέξη λας= πέτρα από όπου και το λατομείο. Τουτέστιν η Γερμανία είναι η χώρα του Δία.
 • Αγγλία: Εκείνο το British που προέρχεται από την αρχαία λέξη Βρυτός δηλαδή παρθένος, ήταν η Αγγλία ή χώρα με τις πολλές παρθένες. Από αυτού βγαίνει και το Αγγλικό virgin από όπου και η πολιτεία της Αμερικής Virginia προς τιμήν της Βασίλισσας που ήταν παρθένος.
 • Ιταλία: Είναι ‘’εις άλω’’, εις την θάλασσαν, πιστεύω πως έχετε δεί πως μπαίνει η Ιταλία ορμητικά μέσα στην Μεσόγειο.
 • Ισπανία: Οι ίδιοι αποκαλούν την πατρίδα τους Espana και σωστά την αποκαλούν έτσι, αφού η χώρα λόγω των πολλών βροχών έχει πολλά δάση και ήταν αφιερωμένη στον Έλληνα θεό των δασών Πάνα. Εις τον Πάνα. Επίσης εκεί έδρασε και πέθανε ένας εκ των δύο στρατηγών του Διονύσου, τον Πάνα. Έλεγαν δε, πάμε εις πάνιαν (Ισπανία) γη.
 • Ο άλλος στρατηγός πέθανε λίγο πιο δυτικά στην Πορτογαλία. Ονομαζόταν Λούσος και για αυτό αρχικώς η Πορτογαλία ονομάζετο Λουσιτανια.
 • Αίγυπτος: Είναι χαρακτηρισμένη έτσι επειδή βρίσκεται υπτίως του Αιγαίου. Εκεί θα βάλουμε έναν τοποτηρητή μιάς και θα ελέγχουμε και την διώρυγα του Διός. Οι Άραβες διαβάζουν από δεξιά προς αριστερά και το SUEZ διαβάζεται ως ΖΕΥΣ.
 • Ινδία: Ο Δίας είχε έναν μονάκριβο αναγνωρισμένον γυιό που τον έλεγαν Ιν. «Ο Ιν του Δία»
 • Κίνα: Λίγο πιο πάνω βρίσκεται η Κινεζική επαρχία  Yunnan, δηλαδή Ιωνία.
 • Ιαπωνία: που εύκολα διαβάζεται ‘’η Άπω Ιωνία’’.
 • Ασία: Ολόκληρη η ήπειρος πήρε το όνομά της από τον αδελφό της Εκάβης Άσιο που σκότωσε στην Τροία ο Αίας ο Τελαμώνιος .
 • Ευρώπη: Πήρε το όνομά της από την μεγαλομάτα Ευρώπη, κόρη του Αγήνορα και της Τηλεφάεσσας, εγγονής του Ποσειδώνα. Η Ευρώπη ήταν η κόρη του Αγηνόρα, βασιλιά της Φοινίκης, Το όνομα της ίσως σημαίνει «ανοιχτομάτα» (ευρύς +ωψ) ή προέρχεται από την ακκαδική λέξη erebu (δύω).
 • Φιλιππίνες, Πολυνησία, Ιρλανδία ( εκ τής Ίριδος),
 • Δανία (εκ τών Δαναών, Ποσει- Δα-ών),
 • Γαλλία εκ τού Γαλάτη γυιού τού Ηρακλέους καί πολλά άλλα…
Ακόμη καί η κατάληξις στάν εις όλα τά κράτη τής Ανατολής είν’ εκ τού Ίστημι καί παραπέμπει εις αυτό πού στέκεται ως Κράτος. Ελληνικά Όλα ! κι ου χί ελληνοποιημένα εξ ελληνολάγνων. Όσον κι εάν τούς πονάει. Τό παρεδέχθησαν άπαντες εκ τής υφηλίου.
Totum grecorum est – ” Τ’ άπαντα είναι τών Ελλήνων”.
Κικέρων
” Ο κόσμος είναι η διαστελλομένη Ελλάς . Η Ελλάς είναι ο συστελλόμενος κόσμος”.
– Βίκτωρ Ουγκώ
Η Ελλάδα και η Grande Grecia είναι μία γεωγραφική και ιστορική Παγκοσμιότητα.
Εμείς λοιπόν ως Έλληνες και Μεγαλοέλληνες, έχουμε την υποχρέωση να την γνωρίσουμε και να την αναγνωρίσουμε.
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο
Ο «Χάρτης του Πτολεμαίου»
google news
Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

“Μεγάλη ελληνική κατάκτηση”, οι χρησμοί της Δωδώνης στην UNESCΟ.

e-enimerosi

Η ξύλινη γέφυρα της Αμφίπολης – Διασώζεται μοναδικό τεχνικό έργο 2.500 ετών.

e-enimerosi

Σύμβολα που συνδέουν όλους τους μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς σαν να ήταν ένας παγκόσμιος.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies