Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Ο Καθηγητής Παπαευσταθίου Μάριος που μιλάει για την τεχνητή Νοημοσύνη-Ρομποτική για το ψηφιακό μάρκετινγκ αλλά και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων στην ψηφιακή εποχή εξηγεί την χρήση τους σε συνέντευξή στο Mega.

Ο διακεκριμένος καθηγητής ο οποίος μας είχε παραχωρήσει πριν από μερικές εβδομάδες συνέντευξη για το ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιακής αγοράς αλλά και των κοινωνικών δικτύων, και το πως όλα αυτά μπορούν να κουμπώσουν μέσα στην εκπαίδευση αλλά ειδικότερα στην ειδική εκπαίδευση, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και την εκπομπή <<κοινωνία ώρα Mega>> όπου εξήγησε την ορθή χρήση και τις δυνατότητες που δίνει η τεχνητή νοημοσύνη στη σημερινή εποχή.

Διδάσκει την ορθή χρήση τους, διότι οι νέες τεχνολογίες πόσο μάλλον δε τα κοινωνικά δίκτυα που είναι τόσο διαδεδομένα στα παιδιά, μπορούν να δώσουν πάρα πολλά οφέλη, αλλά μπορούν επίσης να δώσουν και πολύ δυσάρεστες καταστάσεις τόσο στα ίδια τα παιδιά όσο και στους γονείς τους.

Τις απαντήσεις που ζητούμε έδωσε ο κ. Παπαευσταθίου για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης, ανέφερε πως δημιουργείται ένα υπολογιστικό σύστημα το οποίο μπορεί να εκτελεί κάποια καθήκοντα ανθρώπινης νοημοσύνης όπως είναι η λήψη των αποφάσεων και η αναγνώριση κάποιων προτύπων.

Πώς εφαρμόζεται λοιπόν η τεχνητή νοημοσύνη στην ειδική εκπαίδευση;

«Τα παιδιά έχουν πολύ καλή σχέση με τα social media, κάποια στιγμή είχαν δει στην τηλεόραση κάποιον παρουσιαστή που δεν ήταν άνθρωπος, αλλά ρομπότ, προϊόν τεχνητής νοημοσύνης και με βάση αυτό κάναμε μία δράση. Εμείς στα Τρίκαλα στην ειδική εκπαίδευση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να μάθουμε κάποια πολύ σημαντικά πράγματα στα παιδιά. Οι τάξεις μας αποτελούνται από 4 – 5 παιδιά και μπορούμε με την τεχνητή νοημοσύνη να κάνουμε μία εξατομικευμένη εκπαίδευση».

Κι επεξήγησε ο καθηγητής: «Η τεχνητή νοημοσύνη παρακολουθεί την πρόοδο και τις ανάγκες του κάθε μαθητή και να προσαρμόσει τον ρυθμό και το περιεχόμενο της διδασκαλίας ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες. Όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι και μπορούν να τα καταφέρουν και η τεχνητή νοημοσύνη παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη στους μαθητές με ειδικές ανάγκες προσαρμόζοντας το εκπαιδευτικό υλικό».

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Στη νέα εποχή η Google με Gemini AI.

e-enimerosi

Οι επιστήμονες μόλις βρήκαν έναν δίσκο σχηματισμού πλανητών πέρα από τον Γαλαξία μας για πρώτη φορά.

e-enimerosi

Μαρίλη Νίκα (Google, Meta): Ευκαιρία για την Ελλάδα οι υψηλές επιδόσεις των Ελλήνων επιστημόνων ΤΝ στο εξωτερικό.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies