Γερμανία

Όχι άλλο ICE! Από τις 15 Αυγούστου ισχύει ο κανόνας της «κακής τύχης» για το Deutschland-Ticket.

Εάν έχετε εισιτήριο για τη Γερμανία, θα μπορούσατε προηγουμένως να μεταβείτε σε συνδέσεις ICE σε περίπτωση καθυστερήσεων. Από τις 15 Αυγούστου, η ΕΕ θα θέσει τέλος σε αυτό. Τότε ισχύει ο κανόνας της «κακής τύχης». 

Λίγα πράγματα θα αλλάξουν από τις 15 Αυγούστου, ειδικά για τους μετακινούμενους που χρησιμοποιούν το εισιτήριο της Γερμανίας. Λόγω νέου κανονισμού της ΕΕ, η προσφορά των 49 ευρώ από τις ενώσεις μεταφορών και τους σιδηροδρόμους θεωρείται «προσφορά με πολύ μειωμένο κόστος μεταφοράς» – με πολλές αρνητικές συνέπειες για τους επιβάτες.

Σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης ή ακύρωσης ενός τοπικού τρένου, οι μετακινούμενοι μπορούσαν προηγουμένως εύκολα να μεταβούν σε Intercity-Express, Intercity ή Eurocity εάν ​​έφταναν πολύ αργά στον προορισμό τους με την επόμενη περιφερειακή σύνδεση. Ωστόσο, έπρεπε πρώτα να αγοράσουν οι ίδιοι το εισιτήριο για το ICE, το IC ή το EC. Στη συνέχεια, θα μπορούσαν να αποζημιωθούν στο κέντρο εξυπηρέτησης ή ηλεκτρονικά, υποβάλλοντας μια αίτηση.

Αυτός ο κανονισμός ισχύει μόνο εάν οι ταξιδιώτες δεν φτάσουν στον προορισμό τους με την τελευταία σύνδεση πριν από τα μεσάνυχτα λόγω αποτυχίας ή φτάσουν στον προορισμό τους τις πρώτες πρωινές ώρες από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε π.μ. με καθυστέρηση τουλάχιστον 60 λεπτών. Μόνο τότε μπορούν να αλλάξουν σε τρένο μεγάλων αποστάσεων. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν το επόμενο τοπικό τρένο.

Έχασες το ICE;  Είσαι άτυχος!

Εάν ένα περιφερειακό τρένο που μεταφέρει επιβάτες με εισιτήριο Γερμανίας σε σιδηροδρομικό σταθμό μεγάλων αποστάσεων καθυστερήσει και θέλουν οι επιβάτες να πάρουν το ICE από εκεί, δεν υπάρχει πλέον καμία αποζημίωση εάν χάσουν το τρένο. 

Το υπόβαθρο του νέου κανόνα είναι ένας κανονισμός της ΕΕ. Αυτό ορίζει ότι στην περίπτωση προσφορών με «σημαντικά μειωμένες τιμές», οι ταξιδιώτες δεν επιτρέπεται να μεταβούν σε μεταφορές μεγάλων αποστάσεων εάν η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη από 20 λεπτά. Επίσης δεν υπάρχει αποζημίωση για ζημιές.

«Είναι εντελώς ακατανόητο γιατί οι επιβάτες που καθυστερούν δεν επιτρέπεται να μεταβαίνουν σε τρένα υψηλότερης αξίας δωρεάν, όπως συνηθίζεται με άλλα μηνιαία και ετήσια εισιτήρια», διαμαρτυρήθηκε η Ομοσπονδιακή Ένωση Καταναλωτών.

Τι άλλο αλλάζει;

Από τα μέσα Αυγούστου, οι σιδηροδρομικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται πλέον να καταβάλλουν αποζημίωση εάν ακυρωθούν ή καθυστερήσουν τα τρένα λόγω έκτακτων συνθηκών.

Τέτοιες περιστάσεις περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, κλοπή καλωδίων, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο τρένο ή άτομα στις γραμμές. Οι κανονικές καιρικές συνθήκες εξαιρούνται επίσης από αυτόν τον κανόνα.

Προηγουμένως, στους επιβάτες μπορούσε να επιστραφεί το 25% του εισιτηρίου ως αποζημίωση για καθυστερήσεις μιας ώρας και το 50% για καθυστερήσεις δύο ωρών.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
με πληροφορίες απο το focus

Σχετικές αναρτήσεις

Βερολίνο: Δημοσιονομική κρίση και εκλογική κατάρρευση “πνίγουν” τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ.

e-enimerosi

Συνεχίζεται το χάος στη Γερμανία: Κλείνει και πάλι το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω του χιονιού.

e-enimerosi

Η Φέιζερ προειδοποιεί για ισλαμιστικές επιθέσεις στη Γερμανία.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies