Διασπορά

Ψήφος ομογενών: Αναστέλλονται οι νέες αιτήσεις εκλογέων για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Σε ενημέρωση προς τους απόδημους Έλληνες προέβη σήμερα το πρωί το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνοντας πως αναστέλλονται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2023 οι νέες αιτήσεις των εκλογέων για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών αυτό θα συμβεί γιατί η πλατφόρμα apodimoi.gov.gr θα πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο νομοθετικό πλαίσιο. Από κει και πέρα όσοι ομογενείς έχουν η εγγραφή στους καταλόγους του εξωτερικού δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια, οι δε ομογενείς οι οποίοι είχαν απορριφθεί στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, θα ενημερωθούν από το υπουργείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να υποβάλουν εκ νέου αίτηση τους.

Η ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΞ:
Ειδικοί Εκλογικοί Κατάλογοι Εξωτερικού Αιτήσεις Εκλογέων Εξωτερικού.
<<Μετά την δημοσίευση του νόμου 5044/2023, αίρονται όλοι οι περιορισμοί για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού των εκλογέων που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην αλλοδαπή. Από σήμερα έως την αναγκαία προσαρμογή του πληροφοριακού συστήματος, αναστέλλονται οι νέες αιτήσεις εκλογέων για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού. Η πλατφόρμα apodimoi.gov.gr αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τις 15 Σεπτεμβρίου 2023, προσαρμοσμένη στο νέο νομοθετικό πλαίσιο. Εκλογείς, οι οποίοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού, δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία περαιτέρω ενέργεια, εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν να ασκούν στο εξωτερικό το εκλογικό τους δικαίωμα. Τέλος, εκλογείς, των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν λόγω μη πλήρωσης των κριτηρίων που ίσχυαν έως σήμερα, θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη δυνατότητα υποβολής εκ νέου της αίτησής τους, μόλις ανοίξει η πλατφόρμα>>.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Μαρίλη Νίκα (Google, Meta): Ευκαιρία για την Ελλάδα οι υψηλές επιδόσεις των Ελλήνων επιστημόνων ΤΝ στο εξωτερικό.

e-enimerosi

Φρέντι Μπελέρης: Αναβολή της δίκης για την επόμενη εβδομάδα. Στις 11 Δεκεμβρίου ορίστηκε η νέα δικάσιμος.

e-enimerosi

Ευρωεκλογές 2024: Με επιστολική ψήφο οι Έλληνες.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies