Διασπορά

Μία σημαντική πρωτοβουλία από τον κ. Αντώνη Καζαμία και ένα φιλόδοξο σχέδιο από το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου.

Την αναζωογόνηση και την περεταίρω σύσφιξη των ιστορικών και αδιάρρηκτών σχέσεων μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Αιγύπτου επισφράγισε με τον πλέον ηχηρό τρόπο η σημαντική πρωτοβουλία του Αιγυπτιώτη επιχειρηματία κ. Αντώνη Καζαμία που έλαβε χώρα σε επίσημο δείπνο στο Ελληνικό Κέντρου του Καΐρου.

Κεντρικό πρόσωπο της συνάντησης ήταν ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά κ. Χάλιντ Φούντα. Στο δείπνο παρακάθησαν επίσης, προσκεκλημένοι του κ. Καζαμία από Αιγυπτιακής πλευράς, η κα Γάντα Σάλαμπι Υφύπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ο νομικός σύμβουλος κ. Ουαλίντ Ελ Σαμπάεϊ, ενώ από Ελληνικής πλευράς παρέστησαν, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής και ο κ. Άγγελος Αθανασούλης, Ταμίας του  Ελληνικού Κέντρου Καΐρου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν δημιουργική ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την υπογραφή στο άμεσο μέλλον  ενός πρωτοκόλλου αδελφοποίησης του Αιγυπτιακού Σάρμ Ελ Σέιχ με το Ηράκλειο της Κρήτης.

Η τουριστική ανάπτυξη και των δύο δημοφιλών προορισμών που χαίρουν της προτίμησης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο αποτέλεσε αναμφισβήτητα το βασικό κίνητρο της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας αδελφοποίησης.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς όλοι οι ενδεχόμενοι τρόποι διεύρυνσης της τουριστικής βάσης και για τους δύο προορισμούς με κοινά προγράμματα δράσης, ενώ δόθηκε έμφαση και σε πιθανά αρνητικά σενάρια που θα μπορούσαν να παρακωλύσουν την προοπτική της επικείμενης αδελφοποίησης.

Οι συνδαιτυμόνες αντάλλαξαν επίσης απόψεις και για τον φιλόδοξο επιχειρηματικό σχεδιασμό του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, που όπως παρουσιάστηκε απο τον κ. Αθανασούλη στοχεύει, με την αρωγή και την συνεργασία του κ. Καζαμία, στην δημιουργία δύο εστιατορίων Ελληνικής κουζίνας στο Σάρμ Ελ Σέιχ και στο Ντάχαμπ, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνογνωσία του επιχειρηματία στην περιοχή του Νοτίου Σινά, αλλά και την εγνωσμένη ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει εδώ και χρόνια το Ελληνικό Κέντρο στο Κάιρο.

Το δείπνο έληξε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων, αλλά και την έκδηλη ικανοποίηση των συμμετεχόντων για την εποικοδομητική προοπτική των επικείμενων σχεδιασμών που όπως τονίστηκε από όλους, θα είναι επ’ ωφέλεια και των δύο λαών.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
Ελληνική λοινότητα Καϊρου

Σχετικές αναρτήσεις

Παραγωγικό 4ήμερο του ευρωπαϊκού ιδρύματος ελληνισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

e-enimerosi

Νέες ταυτότητες: Από την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η διαδικασία – Πως θα την αποκτήσουν οι ομογενείς.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ελληνοαυστραλοί συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων καινοτόμων.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies