Άρθρα Ρεπορτάζ

Έβρος: 935.000 τα καμένα στρέμματα.

Με τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα όπου είναι από σήμερα διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος, στον Έβρο.

Σύμφωνα με το Meteo, προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, ότι η συνολική έκταση που κατέκαψε η υπέρωτιά φωτιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως τις 2/9/2023, ώρα 11:31).

Από τα συνολικά 935.000 στρέμματα καμένης έκτασης, κατά προσέγγιση έχουμε:
  • 440.180 στρέμματα όπου αφορούν δασικές εκτάσεις και αντιστοιχεί στο 47%
  • 318.700 στρέμματα ήταν θαμνώδεις εκτάσεις αι αντιστοιχεί στο 34%
  • 81.140 καμένα στρέμματα ήταν αγροτικές εκτάσεις και αντιστοιχεί στο 9%

Και αν συνυπολογίσουμε ότι η τεράστια αυτή η πυρκαγιά μαίνεται ακόμα (σχεδόν 2 εβδομάδες, 16 μέρες) με ότι καταστροφικό έχει αφήσει πίσω της, τόσο στην χλωρίδα και την πανίδα, αλλά όσο και στην τοπική κοινωνία, στην οικονομία αλλά φυσικά και την υγεία των ανθρώπων.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σημαντικές συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελληνισμού στην Αθήνα σήμερα τρίτη19 Σεπτεμβρίου.

Χρήστος Μουρτζούκος

ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΔΩ ΤΩΡΑ Ή ΟΧΙ;

Εβίτα Μανούδη

Τα οφέλη της εκμάθησης ξένων γλωσσών.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies