Εθνικά Θέματα

Στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη το επόμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.

Θετικό το κλίμα στη συνάντηση στη Νέα Υόρκη. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας και την ισχυρή βούλησή τους να διατηρηθεί.

Οι κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν στον οδικό χάρτη των επαφών των δύο χωρών, όπως αυτός καθορίστηκε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών στις 5 Σεπτεμβρίου και  ο οποίος περιλαμβάνει:

  • Τις συναντήσεις στα μέσα Οκτωβρίου των αρμόδιων για τον πολιτικό διάλογο και τη θετική ατζέντα Υφυπουργών Εξωτερικών,
  • Τις συναντήσεις εντός του Νοεμβρίου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
  • Και τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η ελληνική πλευρά τονίζει μάλιστα ιδιαιτέρως τη σημασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας ως βημα προς την κατεύθυνση της κανονικότητας στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την Χάγη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα: «Αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σε άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ούτε σημαίνει ότι χρειάζεται να φτάσουμε σε ένα επίπεδο επιθετικής συμπεριφοράς εκ μέρους της Τουρκίας που ουσιαστικά ωθεί τις δύο χώρες μας στα πρόθυρα μιας ένοπλης σύγκρουσης». Διαπίστωση της ελληνικής πλευράς είναι ότι η Χάγη είναι ακόμη μακριά.

Σχετικές αναρτήσεις

Φιντάν: «τουρκική μειονότητα σε Θράκη και Δωδεκάνησα»

e-enimerosi

Ἡ μυστική σύναξις τῶν ψευτομακεδόνων μέ «Τούρκους», «Βλάχους» καί «Ἑβραίους».

e-enimerosi

Ελλάδα-Ινδία: Κύρωση του Προγράμματος Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies