Γερμανία

Το γερμανικό παιδικό διαβατήριο θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Το γερμανικό παιδικό διαβατήριο θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν

Το παιδικό διαβατήριο (Kinderreisepass) πρόκειται να καταργηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2024 και να αντικατασταθεί από ηλεκτρονικό διαβατήριο με μεγαλύτερη διάρκεια ισχύος σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδιακής Βουλής.

Όποιος θέλει να ταξιδέψει με το παιδί του χρειάζεται συνήθως ταυτότητα, διαβατήριο ή παιδικό διαβατήριο – αλλά το τελευταίο δεν θα εκδίδεται πλέον από την 1η Ιανουαρίου 2024. Τουλάχιστον, αν όλα πάνε σύμφωνα με το ψήφισμα της Μπούντεσταγκ, το οποίο πρέπει ακόμη να λάβει την του συμβουλίου των κρατιδίων – Bundesrat.

Το παιδικό διαβατήριο μπορεί να ζητηθεί για παιδιά κάτω των 12 ετών. Σε αντίθεση με το κανονικό διαβατήριο, είναι σημαντικά φθηνότερο: σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, το έγγραφο κοστίζει 13 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, το διαβατήριο για άτομα κάτω των 24 ετών κοστίζει 37,50 ευρώ, ενώ για άτομα 24 ετών και άνω 60 ευρώ.

Ωστόσο, το παιδικό διαβατήριο έχει δύο μειονεκτήματα: Χάνει την εγκυρότητά του μετά από μόλις ένα χρόνο, ενώ ένα κανονικό διαβατήριο για παιδιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έξι χρόνια. Από την ηλικία των 24 ετών, είναι δέκα χρόνια. Επιπλέον, το παιδικό διαβατήριο δεν διαθέτει τσιπ μνήμης στο οποίο αποθηκεύονται, μεταξύ άλλων, τα δακτυλικά αποτυπώματα. Για το λόγο αυτό, δεν γίνεται δεκτό σε όλες τις χώρες εκτός ΕΕ, όπως οι ΗΠΑ. Εδώ, το παιδικό διαβατήριο εξαιρείται από την ηλεκτρονική προεγγραφή μέσω ESTA. Οι γονείς πρέπει συχνά να υποβάλουν αίτηση για πρόσθετη θεώρηση για το παιδί.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

doryforos.org

Σχετικές αναρτήσεις

Σχεδόν τα 3/4 των Γερμανών είναι δυσαρεστημένοι με τον καγκελάριο Σόλτς.

Βερολίνο: Δημοσιονομική κρίση και εκλογική κατάρρευση “πνίγουν” τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ.

e-enimerosi

Γερμανία: Καμία απεργία των μηχανοδηγών μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies