Επενδύσεις

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ που αναμένονται να προκηρυχτούν τον Οκτώβριο.

Δυο Προγράμματα ΕΣΠΑ αναμένονται να προκηρυχτούν μέσα στον Οκτώβριο με προϋπολογισμό από 20.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, και με επιδότηση έως 70% για νέες και υφιστάμενες επιχείρησης.
  • Η πρώτη δράση αφορά την «Ενίσχυση Υφιστάμενων ΜμΕ στις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης», με προϋπολογισμό 30.000.000 ευρώ (21 εκατ. ευρώ στη Δ. Μακεδονία και 9 εκατ. ευρώ στη Πελοπόννησο) και δικαιούχους Μεσαίες, Μικρές και Πολύ μικρές επιχειρήσεις με τουλάχιστον δύο κλεισμένες χρήσεις.
  • Η δεύτερη δράση με τίτλο «Ίδρυση Επιχειρήσεων & Ενίσχυση Νέων ΜμΕ στις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης» με προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ (14 εκατ. ευρώ σε Δ. Μακεδονία και 6 εκατ. ευρώ στη Πελοπόννησο) αφορά νέες Υφιστάμενες Μεσαίες, Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις και Υπό Σύσταση Επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις προδημοσιεύσεις το ποσοστό ενίσχυσης για το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων και για όλες τις δαπάνες, που περιλαμβάνονται σε αυτό, ανέρχεται σε 70%. Τα επενδυτικά σχέδια θα αφορούν επιχορηγούμενο προϋπολογισμό από 20.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ.

Στις επιλέξιμες δαπάνες των Δράσεων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
  • κτίρια
  • εγκαταστάσεις και περιβάλλον χώρος
  • εξοπλισμός και ηλεκτρικά μεταφορικά μέσα
  • πιστοποίηση προϊόντων
  • ψηφιακός εξοπλισμός και λογισμικό
  • δαπάνες marketing
  • δαπάνες προσωπικού καθώς και δαπάνες για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας.​
google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Google: Επιβεβαιώνει τη δέσμευση για επενδύσεις στην Ελλάδα.

e-enimerosi

ΞΕΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΧΙΟΝΟΜΠΑΛΑ»! 3 απλά παραδείγματα

Εβίτα Μανούδη

H Ελλάδα στις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις στον κλάδο των logistics.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies