ΔιασποράΕθνικά Θέματα

O Γεραπετρίτης έθεσε το θέμα Μπελέρι στον Έντι Ράμα: «Προφανής απόκλιση από την ευρωπαϊκή δικαιοκρατία»

Η συνεχιζόμενη απόρριψη του αιτήματός του Δήμαρχου Χειμάρρας ετέθη εμφατικά από τον ΥΠΕΞ

Τη συνεχιζόμενη προσωρινή κράτηση του Φρέντι Μπελέρη και την απόρριψη του αιτήματός του, έτσι ώστε να μπορέσει να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντα του, τα οποία του απέδωσε ο λαός της Χειμάρρας, έθεσε στον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Edi Rama, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψής του στα Τίρανα.

«Η συνεχιζόμενη αυτή απόρριψη συνιστά μία προφανή απόκλιση από την ευρωπαϊκή δικαιοκρατία και βεβαίως από το τεκμήριο αθωότητας» τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Γεραπετρίτης. Επιπλέον, δήλωσε πως συζήτησε με τον Edi Rama θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις. Νωρίτερα, ο κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Αλβανό ομόλογό του Igli Hasani. Κατά την παραμονή του στα Τίρανα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να συναντήσει εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας.

«Ενημερώθηκα τόσο για ζητήματα που αφορούν την ομογένεια, όπως κατεξοχήν την απαίτηση να υπάρχει ακεραιότητα στη διαδικασία απογραφής που εξελίσσεται αυτήν την ώρα στην Αλβανία, όσο, βεβαίως, και για το σπουδαίο εκπαιδευτικό, ποιμαντικό και πολιτιστικό έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή, το οποίο θα στηρίξει η ελληνική πολιτεία όπως το έπραξε και τα προηγούμενα χρόνια» υπογράμμισε στη δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών.

Πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Γιώργος Γεραπετρίτης επισκέφτηκε την πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα. Σημειώνεται πως ο κ. Γεραπετρίτης συμμετείχε συμμετείχε σήμερα στα Τίρανα στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την εκ περιτροπής προεδρία της οποίας ασκεί η Αλβανία.
Πρόκειται για μία διαδικασία, την οποία εκκίνησε η Ελλάδα όταν το 2003 στην Ατζέντα Θεσσαλονίκης οριοθετήθηκε ο ευρωπαϊκός δρόμος των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων.

«Αυτή είναι Συνθήκη για την ευημερία και την ειρήνη της ευρύτερης περιοχής, υπό τους όρους, βεβαίως, τους οποίους έχει θέσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» επισήμανε ο κ. Γεραπετρίτης.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Μελβούρνη: Aπόδοση τιμής στον Ελληνοαυστραλό ήρωα πολέμου λοχία Νικόλαο Ροδάκη.

e-enimerosi

Μαρίλη Νίκα (Google, Meta): Ευκαιρία για την Ελλάδα οι υψηλές επιδόσεις των Ελλήνων επιστημόνων ΤΝ στο εξωτερικό.

e-enimerosi

Φρέντι Μπελέρης: Αναβολή της δίκης για την επόμενη εβδομάδα. Στις 11 Δεκεμβρίου ορίστηκε η νέα δικάσιμος.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies