Άρθρα ΡεπορτάζΕπενδύσειςΚοινωνία ΚόσμοςΟικονομία

Γιατί χάνεις χρήματα στις επενδύσεις; Οι 7 κυριότεροι λόγοι!

Γράφει η Εβίτα Μανούδη / evitafinanzcoach.com

Ποιοι είναι οι 7 κυριότεροι λόγοι εξαιτίας των οποίων χάνεις χρήματα στις επενδύσεις;

Πρώτον: Αλλάζεις τακτικά στρατηγική, παρασύρεσαι από όσα διαβάζεις/ακούς και έτσι προβαίνεις σε συχνές συναλλαγές. Οι συχνές συναλλαγές αποτελούν επενδυτική αυτοκτονία, γιατί προκαλούν επιπλέον έξοδα που μειώνουν την απόδοσή σου.

Ως υπερενεργητικός επενδυτής κάνεις τους ενδιάμεσους (επενδυτικές πλατφόρμες, Broker κλπ.) πλούσιους, όχι τον εαυτό σου. Αν δεν μπορείς να κρατήσεις τους τίτλους σου για περισσότερο από μερικά χρόνια είσαι καταδικασμένος να καταλήξεις θύμα και όχι νικητής.

Αντί να αφήσεις χρονικό περιθώριο στο χρήμα να παράξει χρήμα και να κρατήσεις τα κέρδη για τον εαυτό σου, εσύ δίνεις ένα τεράστιο κομμάτι των χρημάτων σου στους ενδιάμεσους και την εφορία.

Ένα είναι σίγουρο. Μέσω της συχνής αγοράς και πώλησης τίτλων, ο ενδιάμεσος θα είναι πάντα ωφελημένος οικονομικά.

Δεύτερον: Δεν έχεις στρατηγική επένδυσης. Απλώς ξεκινάς χωρίς σχέδιο, για να μην χάσεις το τρένο της επενδυτικής ευκαιρίας. Επηρεάζεσαι απ’ τα hypes και τα trends της εποχής ή ακολουθείς όσα κάνει ο κύκλος σου.

Τρίτον: Σου λείπουν οι γνώσεις για τους κανόνες και τα βασικότερα λάθη του επενδυτικού παιχνιδιού. Όπως αντιλαμβάνεσαι, όταν δεν γνωρίζεις τους κανόνες του παιχνιδιού, χάνεις.

Τέταρτον: Εμπιστεύεσαι λάθος άτομα στο διαδίκτυο. Μια κακή επιρροή μπορεί να σε οδηγήσει όχι μόνο σε μερική ή ολική απώλεια χρημάτων, αλλά κυρίως στην απώλεια της ευκαιρίας να αξιοποιήσεις αποδοτικότερα τα χρήματά σου.

Πέμπτον: Επιλέγεις συνεχώς μετριοπαθή επενδυτικά οχήματα. Με τα συντηρητικά επενδυτικά μέσα μπορεί να μην χάσεις κυριολεκτικά χρήματα, μπορεί να μην δεις άμεση απώλεια στο χαρτοφυλάκιό σου, αλλά σίγουρα δεν θα κερδίσεις, αν συνυπολογίσεις τον πληθωρισμό. Κανένα ρίσκο ίσον κανένα κέρδος μακροπρόθεσμα.

Έκτον: Δεν έχεις συναισθηματική πειθαρχία. Δεν ελέγχεις τα συναισθήματά σου. Ακόμη χειρότερα, είσαι ανυπόμονος ή επενδύεις από απληστία ή φόβο . Έχε υπόψη σου ότι οι επενδύσεις είναι 80% συναισθηματική πειθαρχία και υπομονή και 20% τεχνικές γνώσεις. Τα συναισθήματά σου μπορούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να καταστρέψουν την επένδυσή σου με ένα κλικ.   

Έβδομον: Έχεις διαμορφώσει ένα μη ευρέως διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο. Άρα, έχεις ελλιπή διαφοροποίηση.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news.

5 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΟΥ ΕΔΩ

Υποστηρίξτε την προσπάθεια των συντελεστών της e-enimerosi.com Η οποία ενημερώνει για όλα τα θέματα του ελληνισμού αλλά και του κόσμου. Μια σελίδα φτιαγμένη με αγάπη από ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ευρώπης. Μιας ιστοσελίδα της διασποράς με έδρα την Γερμανία και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Κάντε την δική σας δωρεά εδώ για να βοηθήσετε την προσπάθειά μας. Σας ευχαριστούμε θερμά!!!

Σχετικές αναρτήσεις

Τι κρύβεται πίσω από την «κωλοτούμπα» τού Μαρκ Ζούγκεμπεργκ;

e-enimerosi

Γερμανία: Η οικονομία ως πυλώνας κοινωνικής ευημερίας – 5 Στρατηγικές για το Μέλλον

Χρήστος Μουρτζούκος

Πρωτότυπα γκρουπ εκμάθησης γλωσσών!🚀

Χριστίνα Σιμοπούλου.