Άρθρα Ρεπορτάζ

Δύσκολο το καλοκαίρι με τους Τούρκους ή βαρύ Φθινόπωρο? – Επανάληψη του 2020 ή χειρότερο?

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος

Ηεμφάνιση κάποιων χαρτών όπου ήθελε να υποδείξει η Ελληνική πλευρά στην Τουρκία τις δικές της θέσεις και το πώς αυτές άλλαξαν στην πορεία των δεκαετιών.

Η ρητορική της Τουρκίας.

Η άσκηση Έφεσος 2022 της Τουρκίας την προηγούμενη εβδομάδα η οποία ήταν μία αποβατική άσκηση, φυσικά είναι για τα ελληνικά νησιά, το αφήγημα που έχει αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι ότι τα νησιά είναι στρατικοποιημένα και πρέπει να αποστρατικοποιηθούν, διαφορετικά θα ζητήσει την κυριαρχία τους, δηλαδή θα τα διεκδικήσει, εγώ να θυμίσω απλά, ότι το ίδιο είχε κάνει και η Ελλάδα στην Κύπρο όπου απέσυρε την Μεραρχία από την Κύπρο, και όλοι γνωρίζουμε τα γεγονότα του 1974, έκανε εισβολή στο νησί η Τουρκία και το κατέχει εδώ και 48 χρόνια. Επίσης έχουμε σε όλα αυτά και την Γαλάζια πατρίδα.

Η Τουρκία έχει απέναντι την στρατιά του Αιγαίου, η οποία σκοπό μόνο έχει να κάνει απόβαση σε Ελληνικά νησιά, φυσικά δεν θα αφήσουμε τους Τούρκους να έρθουν στα νησιά μας. Η συγκεκριμένη άσκηση γίνεται εδώ και χρόνια, απλά τι έχουμε εδώ, η συγκεκριμένη άσκηση κάθε χρόνο γίνεται με το ίδιο σχέδιο, με το ίδιο πλάνο, και εδώ γελάμε γιατί η άσκηση σταμάτησε λόγω της κακοκαιρίας, ναι σταμάτησε λόγω της κακοκαιρίας, και έχουμε τον Ερντογάν να μας κουνάει το δάχτυλο.

Ποια είναι η ρητορική της Τουρκίας, γιατί ταΐζετε πολύ σανό και το δικό σας λαό, η ακραία ρητορική και οι επιθετικές κινήσεις είναι από εσάς, ο κύριος Τσαβούσογλου όταν τον αποστόμωσε μέσα στην Τουρκία ο κύριος Δένδιας ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, έλεγε τις επόμενες μέρες δώσαμε αποστομωτική απάντηση στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, και μας προσβάλλει εδώ μέσα, είμαστε αποφασισμένοι, δώσαμε σαφείς απαντήσεις, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, λόγια του αέρα. Ποιες ήταν οι απαντήσεις? γιατί δεν μιλήσατε συγκεκριμένα? η απάντηση στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών υποστηρίζουμε δεν υποστηρίζουμε τον Νίκο Δένδια, για την κίνηση που έκανε τότε μέσα στην Τουρκία να αποστομώσει τον Τσαβούσογλου θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους σημαντικότερους μετά αν θέλετε και τον συγχωρεμένο τον Παπούλια, απλώς η κρίση του 1987 όπου ο Παπανδρέου τον έστειλε να ταξιδεύει δεξιά και αριστερά στις γειτονικές χώρες για να κάνει συνεργασίες και να τα μιλήσει γιατί πιθανόν επίκειται πολεμική σύρραξη με την Τουρκία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ίσως θα πρέπει βγει να κάνει ένα διάγγελμα σε περίπτωση που ξεφύγει η κατάσταση, και να προετοιμάσει και το λαό, να είναι προετοιμασμένος ο κόσμος.

Η Συρία έστειλε στα σύνορα όπου τώρα έχει κάνει εισβολή η Τουρκία στρατό, ως σύμμαχη χώρα. Εάν η Τουρκία όπου θα το κάνει το ξέρουμε, βγάλει το γεωτρύπανο για να κάνει γεωτρήσεις νότια της Κρήτης τι πρέπει να κάνουμε εμείς? πότε θα το βγάλεις Τουρκία? αφού το λέει κιόλας το ξέρουμε, λέω εγώ μία ημερομηνία τώρα π.χ. 15 Ιουλίου, ωραία, από τις 5 Ιουλίου απλώνεις Ελλάδα όλο τον ελληνικό στόλο από τα στενά μέχρι και το Καστελόριζο και περιμένεις την Τουρκία. Έχεις κάνει αμυντική συνεργασία με την Γαλλία, πολύ ωραία, εκεί θα αποδειχθεί αν πραγματικά είναι φίλη η Γαλλία και τηρήσει τη συμφωνία. Επίσης να υπάρχει επικοινωνία και με τις μυστικές υπηρεσίες. Στείλε το αεροπλανοφόρο σου ή κάποιο άλλο πολεμικό σου πλοίο, στη δεύτερη γραμμή πίσω από τα ελληνικά. Θα βάλει την ουρά στα σκέλια όπως 1987 και θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια η Τουρκία? Απλά απλώστε τον ελληνικό στόλο και περιμένετε.

Πως πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα?

Έχουμε την ρητορική της Τουρκίας να λέει, <<είδατε τι πάθατε στην Σμύρνη>> δεν μας κερδίσατε, αλλά αυτό δεν το έχετε υπόψη, μάλλον το έχετε, αλλά… από έλλειψη πολεμοφόδιων ο ελληνικός στρατός υποχώρησε διαφορετικά θα ερχόμασταν στην Άγκυρα, ο ανεφοδιασμός ήταν μακριά, δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο στρατός, τα χιλιόμετρα ήταν πολλά, ας είχαμε  κοντά τον ανεφοδιασμό και θα σας έβλεπα που θα ήσασταν τώρα να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας λέτε Μικρά Ασία, και θα σας πετάξουμε στη θάλασσα.

Ο Ομάρ Τσελίκ είπε <<θα έρθουμε νύχτα>> εμείς λέμε, ελάτε, θα σας φάνε τα μαύρα ψάρια και το αλμυρό νερό. Σαν λαός αλλά και ο Στράτος, το 1996 στα Ίμια να το ξέρετε και το έχει μάθει και η πολιτική ηγεσία για αυτό και αντιδρά με τον τρόπο που αντιδρά, ο ελληνικός στρατός την ντροπή του 1996 δεν θα τη δεχτεί πάλι, το γνωρίζει και η πολιτική ηγεσία για αυτό να είστε σίγουροι με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές. Λοιπόν θα έρθετε να κάνετε απόβαση σε ελληνικό νησί, ή σε μία βραχονησίδα, εξαϋλώνεστε δεν θα το συζητήσουμε όπως έγινε στα Ίμια, και ταυτόχρονα σηκώνονται όχι από κανέναν νησί, ένα Ραφάλε, από την Τανάγρα ρίχνει τρία Σκάλπ στις γέφυρες του Βοσπόρου, και ταυτόχρονα προκαλεί καταστροφές σε καίριες θέσεις στην Μικρά Ασία, και για να δούμε την Τουρκία μετά, θα συνεχίσουν? αν θέλουμε να έχουμε αποτρεπτική δύναμη θα πρέπει να κάνουμε αυτό, και να μην κάνουμε τις ηλιθιότητες που κάναμε το 1996. Ίσως όμως η Τουρκία επιλέξει ένα μικρό νησί με λίγους κατοίκους για να τους έχει ως προκάλυμμα, για να μην εξαϋλωθούν.

Αν γίνουν τα πράγματα χειρότερα, τα οποία στον Ιούνιο δεν το πιστεύω, η αλήθεια είναι αν θα γίνει κάτι ακραίο θα γίνει τον Ιούλιο ή ακόμα και το Φθινόπωρο, Ίσως από τα μέσα Ιουλίου και μετά θα περιμένουμε να δούμε αντιδράσεις και κινήσεις και από τους συμμάχους στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ 23 και 24 Ιουνίου. Και από κει και πέρα θα περιμένουμε, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και η πολιτική ηγεσία και να κάνει τις ανάλογες κινήσεις όχι μόνο στη διπλωματία αλλά ίσως να προετοιμάσει και το λαό να γνωρίζει και ο λαός.

Πέρα από τις όποιες διπλωματικές κινήσεις έχει κάνει η Ελλάδα, θα πρέπει επίσης να ενημερώσει όλα τα διεθνή φόρα, ότι η υπομονή έχει εξαντληθεί, και ότι από εδώ και πέρα κάθε παραβίαση, είτε χωρικών υδάτων, είτε εναέριου χώρου, θα τιμωρείται. Με την με την πρώτη πτήση ενός drone, κατάρριψη, και δεν θα μπορεί κανείς να σου πει τίποτα γιατί έχεις ήδη ενημερώσει, και ταυτόχρονα αύξηση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Γιατί η αυτή η ακραία ρητορική του Ερντογάν

Πριν το πραξικόπημα του 2016 η διακυβέρνηση της Τουρκίας όσο οικονομία της ήταν καλή δεν ασχολιόταν με τα εξωτερικά της θέματα. Με τους Κούρδους όπου εγώ θα κάνω μία υπενθύμιση, όταν κάποια στιγμή κόντεψε να χάσει τις εκλογές ο Ερντογάν και έβλεπε ότι δεν μπορούσε με βάση τις δημοσκοπήσεις να βγει, τι έκανε? μία προβοκάτσια, καταρχήν, χτύπησαν τους είπε οι Κούρδοι τις πόλεις της Τουρκίας, ότι έκαναν τρομοκρατικό χτύπημα, με αφορμή αυτό γιατί αυτό ήτανε προβοκάτσια, στις επαναληπτικές εκλογές, στο ενδιάμεσο, είπε <<αν θέλετε ηρεμία στην χώρα ψηφίστε με να ξαναβγώ>> και τα πρόβατα τον ψήφισαν, και σταμάτησαν τα προβλήματα με τις βομβιστικές επιθέσεις των Κούρδων όλως τυχαίως.

Αυτός είναι ένας καιροσκόπος, η αλήθεια είναι και του το αναγνωρίζουν όλοι, κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να είναι στη διακυβέρνηση της χώρας 20 χρόνια, αλλά όσο οικονομία του ήταν καλή δεν ασχολιόταν, κάναμε και κουμπαριές, όταν η οικονομία χωλαίνει βγάζουμε τις εθνικιστικές κορώνες. Ο πληθωρισμός είναι στο 70% για να αποτραβήξει τον κόσμο από αυτά τα προβλήματα δημιουργεί τα εξωτερικά προβλήματα, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που πρόσκεινται στον Ερντογάν έχουν πάρει γραμμή, μόνο οι αντιπολιτευτικές εφημερίδες γράφουν για τα προβλήματα της οικονομίας, και στην τηλεόραση βλέπουμε ασήμαντους καταπώς μας πληροφορούν οι δικοί μας στρατιωτικοί και απόστρατοι, διεθνολόγους και απόστρατους.

Θα διεκδικήσουμε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών λένε, τα ελληνικά νησιά δεν έχουν καμία σχέση με τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, κυρίως για τα Δωδεκάνησα και την παραχώρησή από την Ιταλία στην Ελλάδα το 1947. Υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις, η συνθήκη της Λωζάνης είναι υπογεγραμμένη από την Τουρκία και τον Ινονού ο οποίος ήταν απεσταλμένος του Κεμάλ το 1923. Πέραν των τριών μιλίων από τα παράλια της Τουρκίας όλα τα νησιά είναι στην Ελλάδα. Ο Στρατός δεύτερη ντροπή μετά τα Ίμια δεν τη δέχεται και το ξέρει η πολιτική ηγεσία οπότε δεν θα κάνει το ίδιο λάθος.

Θα εμπλακεί το ΝΑΤΟ?

Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί, θα προσπαθήσει να εμπλακεί βέβαια θεσμικά, το ίδιο θα γίνει και με τις ΗΠΑ. Βέβαια αν είναι περίπτωση τύπου Ιμίων θα επέμβει, η Ελληνική πλευρά όμως, όπου η αντίδρασή θα πρέπει να είναι συντριπτική, δεν θα κάτσει να το συζητήσει, με το που γίνει ΑΝ γίνει απόβαση σε νησί κατευθείαν και απευθείας επίθεση σε καίρια στρατιωτικά σημεία με καίρια πλήγματα στα μικρασιατικά παραλία, αν το κάνουμε αυτό δεν θα προλάβει να αντιδράσει κανείς, θα προσπαθήσουν να παρέμβουν θεσμικά, αν υπάρχει κάποιος πόλεμος ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα θα είναι σύντομος.

Ο γράφων το λέει από το 2019 ελέω των 100 χρόνων από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας και με αυτό τον τρόπο, γιατί δίνει ιδιαίτερη σημασία σε συμβολικές ημερομηνίες ο Ερντογάν, να θέλει στα 100 χρόνια πάνω να αναβιώσει την οθωμανική αυτοκρατορία, λόγω αυτού του μεγαλοϊδεατισμού. Αν αντιδράσουμε σωστά και δεν εννοώ μόνο εμείς στην Ελλάδα, πολύ εύκολα μπορεί να έρθει ο διαμελισμός της Τουρκίας, όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Θα υπάρξει πρόβλημα εντός των τειχών?

Ίσως, θα χτυπήσει και σε αμάχους, θα έχουμε και άλλα προβλήματα, δηλαδή όλοι μετανάστες πού είναι εντός των τειχών θα κάνουν επίθεση στον άμαχο πληθυσμό, οπότε πρέπει να προσέξουμε πολλά πράγματα πάρα πολλά πράγματα, αυτά που μας λέει ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, η Ελλάδα πνίγει τους μετανάστες, που είναι εισαγγελέας για αυτό το παλικάρι?, το Φεβρουάριο του 2020 ο Ερντογάν έστειλε ορδές παράνομων μεταναστών. Τι θα γινόταν αν τους αφήναμε τότε? φανταστείτε, κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τον εναέριο χώρο και τα χωρικά της ύδατα, και έχει δείξει μεγάλη εγκράτεια η Ελλάδα.

Εκλογές στις δυο χώρες.

Τα πράγματα θα δυσκολέψουν, και θα είναι πιο επικίνδυνα από ότι το καλοκαίρι του 2020. Το θέμα είναι ότι είτε το κάνει για λόγους εσωτερικού καταναλωτισμού είτε γιατί πραγματικά έχουν σχέδιο, ή βλέπει με τις δημοσκοπήσεις ότι δεν βγαίνει και δεν πρόκειται να βγει. Οι εκλογές συμπίπτουν και σε ίδια χρονική περίοδο το 2023, από τη δικιά μας πλευρά θεωρώ νομιμόφρων για λόγους εθνικού συμφέροντος και λιγότερο για οικονομικά θέματα και ενέργειας, καλό είναι στο τέλος της τετραετίας να πραγματοποιηθούν. Αν θα γίνει νωρίτερα στο κενό που θα υπάρχει 99% τότε θα κάνει κίνηση η Τουρκία για αυτό να είστε σίγουροι, από κει και πέρα ο Ερντογάν εγώ έχω πει ότι φέτος σε ανύποπτο χρόνο θα κάνει εκλογές όταν δει ότι το έδαφος είναι πρόσφορο, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επιβεβαιώνομαι, έχω ακόμα μισό χρόνο, αλλά να δώσω και μία άλλη πληροφορία, ότι μπορεί και να μην κάνει εκλογές, έχει αυτό το δικαίωμα, αν προβεί σε πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα λόγω της σύρραξης μπορεί να μεταφέρει σε αορίστου χρόνο τις εκλογές, βάση του συντάγματος της Τουρκίας. Βέβαια όπως και να έχει, οπότε και να γίνει θα φύγει από την εξουσία, και ξέρει πολύ καλά με όλα αυτά που έχει κάνει τόσα χρόνια, ότι δεν θα έχει καλό τέλος ο Ερντογάν.

ΥΓ: Διακινείτε ένα έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι ο Ερντογάν ζήτησε άδεια από την βουλή να έχει το δικαίωμα να επέμβει ώστε να μπορεί να επιτεθεί σε οποιαδήποτε χώρα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια επέκτασης της Τουρκίας για την δημιουργία της Γαλάζιας πατρίδας.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Οι επιπτώσεις της αγκυροβολίας στα λιβάδια Ποσειδωνίας στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων

e-enimerosi

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος