Άρθρα Ρεπορτάζ

Γερμανία: Ο Βεγορίτης κρατά ψηλά την σημαία των ελληνικών κρασιών στην αγορά της Γερμανίας. (Βίντεο & Φώτο)

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

Eπισκεφτήκαμε το κατάστημα Bεγορίτης στο Dortmund της Γερμανίας. Είναι μία οικογενειακή επιχείρηση όπου εξάγει τα κρασιά τα οποία παράγονται στην περιοχή του Αμυνταίου της Φλώρινας στην Γερμανία. Μία ιδιαίτερη επίσκεψη και μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση την οποία είχαμε στο μαγαζί όπου μας υποδέχτηκε η κυρία Μπόσκου Καίτη και μας παρουσίασε τις ποικιλίες των κρασιών που παράγονται αλλά και πωλούνται στην αγορά της Γερμανίας.

Με την επιχείρηση να έχει δραστηριότητες πάνω από 20 χρόνια στην αγορά της Γερμανίας και με 11 ετικέτες πλέον στο ενεργητικό της ετοιμάζοντας και την 12η, η επιχείρηση ”Βεγορίτης κρασιά” προσβλέπει στο μέλλον σε μεγαλύτερο μερίδιο στην γερμανική αγορά.

Με κρασιά αρωματικά και αφρώδης, ξηρά, γλυκά και ξινόμαυρα σε διάφορες ποικιλίες, με τις οποίες έχει πραγματοποιηθεί ένα πολύ καλό ”πάντρεμα” των γεύσεων, και τις οποίες μπορούμε να γευτούμε σε κόκκινο, ροζέ και λευκό χρώμα. Για τους λάτρεις του καλού κρασιού προτείνουμε ανεπιφύλακτα μία επίσκεψη.

Με το οινοποιείο να βρίσκεται στην περιοχή του Αμυνταίου και με το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής να ευνοεί τις διάφορες ποικιλίες η οικογένεια επιχείρησε κάτι τολμηρό και τα κατάφερε, έτσι καλλιέργησε τις γερμανικές ποικιλίες σταφυλιού τις οποίες παρήγαγε στην περιοχή του Αμυνταίου και στη συνέχεια το κρασί που παρήχθη έγινε εξαγωγή πίσω στη Γερμανία, με το αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, καθώς η ζήτηση στην αγορά και ιδιαίτερα στους ουρανίσκους των Γερμανών έχει ιδιαίτερη προτίμηση.

Πέρα από τα κρασιά και τις Σαμπάνιες η επιχείρηση έχει μία μικρή παραγωγή με διάφορες πάστες τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε μαζί με τις πολλές ποικιλίες των κρασιών που μπορείτε να προμηθευτείτε από το κατάστημα Βεγορίτης στο Dortmund.

Για τους λάτρεις του καλού κρασιού λοιπόν μπορείτε να επισκεφτείτε την επιχείρηση στην διεύθυνση Niederhofener Str. 68 | 44 263 στο Dortmund με χώρο στάθμευσης έξω από το κατάστημα, όπως επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα της επιχείρησης www.vegoritis-weine.de όπως και να επικοινωνήσετε στο E-mail: vegoritis-do@gmx.de

Παρακολουθείστε το βίντεο, δείτε τις ενδιαφέρουσες προτάσεις από την κυρία Μπόσκου, ταξιδέψτε στις γεύσεις του ελληνικού καλού κρασιού και οι δρόμοι του κρασιού της Μακεδονίας οδηγούν και στην Γερμανία!

Καλάθι για δώρο
Καλάθι για δώρο

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi

«“Φράγμα Πύλης, Τρικάλων”: Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”.

e-enimerosi