Άρθρα ΡεπορτάζΔιασπορά

EHF: Πολύ θετικές οι συναντήσεις στην Κωνσταντινούπολη.

Σε εγκάρδιο και πολύ θετικό κλίμα οι συναντήσεις του διοικητικού Συμβουλίου του ευρωπαϊκού ιδρύματος ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη, τόσο με τον Παναγιότατο κ.κ. Βαρθολομαίο όσο και με τον γενικό πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη κ. Κωνσταντίνο Κούτρα, αλλά και με φορείς της ομογένειας και της ελληνικής κοινότητας.

Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη. Η αντιπροσωπεία του ευρωπαϊκού ιδρύματος ελληνισμού παρέδωσε, σε ένα άκρος εγκάρδιο και ευλαβικό κλίμα, φάκελο δραστηριοτήτων και ενημέρωσε το Πατριαρχείο για τις επικείμενες δραστηριότητες της περιόδου 2023-2024.

Κατόπιν της ευλογίας του Οικουμενικού Πατριάρχη, το Δ.Σ του Ιδρύματος, συνέχισε τις επαφές του με συναντήσεις διάφορων ομογενειακών παραγόντων και κοινοτήτων της Κωνσταντινούπολης.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης με τον Πρέσβη κ. Κωνσταντίνο Κούτρα. Το κλιμάκιο του Ιδρύματος, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Κοτσαρίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Ντόνα, τον Αντιπρόεδρο κ. Μπακόλα και τη Γενική Γραμματέα κα. Κανσίζογλου παρουσίασε τις δράσεις και το όραμα του EHF.

Επίσης στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας να ενισχύσουν τους δεσμούς με τις Ελληνικές Κοινότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέρα από αυτή, ο Aντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ίδρυματος Ελληνισμού, κ. Αλέξιος Ντονάς, επισκέφτηκε την Κοινότητα Σταυροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε μια εγκάρδια συνάντηση με τον Ιερατικό Προϊστάμενο της Κοινότητας, τον Αιδεσιμότατο Π. Νικόδημο.

Η συνομιλία αντανακλούσε την αφοσίωση και τη δέσμευση της Κοινότητας Σταυροδρομίου στη διατήρηση και προβολή της Ρωμιοσύνης και της Ορθόδοξης παράδοσης.

Οι άνθρωποι του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελληνισμού νιώθουν μεγάλη ευγνωμοσύνη για την εγκάρδια φιλοξενία της Κοινότητας Σταυροδρομίου και στηρίζουν ανεπιφύλακτα τη διατήρηση των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν τους Έλληνες ανά τον κόσμο.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Κοινοτητα Αγίας Τριάδας σε συνομιλία με τον δεσπότη Νικόδημο του Αντιπροέδρου κ. Ντόνα,.
Το διοικητικό συμβούλιο του ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελληνισμού αποτελούμενο από αριστερά προς δεξιά στο κέντρο ο Παναγιώτατος, τον Αντιπρόεδρο κ. Μπακόλα, τον Αντιπρόεδρο κ. Ντόνα, τη Γενική Γραμματέα κα. Κανσίζογλου και τον Πρόεδρο κ. Κοτσαρίδη.
Με τον γενικό Πρόξενο κ. Κούτρα.
Ο Αντιπρόεδρος κ. Αλέξιος Ντόνας με τον Παναγιότατο κ.κ. Βαρθολομαίο.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

O ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

e-enimerosi

ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

e-enimerosi

Ταμέρ Τσιλιγκίρ: Αλλαγή της παθητικής στάσης της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία

e-enimerosi