Άρθρα Ρεπορτάζ

Μενδώνη: Συμφωνία για δανεισμό άλλων θησαυρών αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Τους Έλληνες τους ρωτήσατε?

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.
Η Λίνα Μενδώνη, ανέφερε στον Guardian πως «Σε περίπτωση που τα Γλυπτά του Παρθενώνα επανενωθούν με αυτά στην Ελλάδα, η Αθήνα είναι έτοιμη να οργανώσει εκ περιτροπής εκθέσεις σημαντικών αρχαιοτήτων που θα καλύψουν το κενό», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού.

«Θα κάλυπταν το κενό, θα διατηρούσαν και θα ανανέωναν συνεχώς το ενδιαφέρον των διεθνών επισκεπτών για τις ελληνικές αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, ωστόσο προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε συμφωνία και όλες οι λεπτομέρειές της, θα πρέπει να είναι σύμφωνες με την ελληνική νομοθεσία για την πολιτιστική κληρονομιά».

Όχι κύρια Μενδώνη, στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέφουν χωρίς κανένα δανεισμό και καμία επιστροφή αρχαιοτήτων από την Ελλάδα στο Βρετανικό μουσείο. Δηλαδή, έρχεται ο κλέφτης μας αφαιρεί αντικείμενα και του λέμε να τα επιστρέψει πίσω και θα του δώσουμε άλλα? Ντροπή, αυτοί οι ενδοτισμοί της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν, για να μπορούμε να λέμε ότι είμαστε πραγματικό κράτος.

Οπότε κατηγορηματικά λέμε, ΌΧΙ σε κανέναν ενδοτισμό, και επιστροφή και όλων των αρχαιοτήτων της Ελλάδος πίσω στην πατρίδα τους.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Έξι χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

e-enimerosi

Ο ΜΠΟΓΙΑΣ

e-enimerosi

Ποιες είναι οι περιοριστικές πεποιθήσεις για τα χρήματα που σε σαμποτάρουν;

Εβίτα Μανούδη