Άρθρα Ρεπορτάζ

Ψηφίζουν οι Έλληνες της διασποράς για δεύτερη φορά.

Στις κάλπες της διασποράς προσέρχονται σήμερα οι Έλληνες του εξωτερικού, σε μία διαδικασία που λαμβάνει χώρα για δεύτερη φορά στην ιστορία της πολιτικής ζωής της πατρίδας.

Σήμερα υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές όσον αφορά τις εκλογές, και αυτό έχει να κάνει σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του Μαΐου. Συγκεκριμένα οι εγγεγραμμένοι είναι 25.610 ενώ στις εκλογές του Μαΐου ήταν στις 22.855, οι Έλληνες που θα μπορούσαν να ψηφίσουν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ήταν στους 28.100 κάποιοι όμως προφανώς ανέστειλαν την εγγραφή τους για το λόγο ότι θα βρίσκονται στην Ελλάδα και προτίμησαν να ψηφίσουν από τους τόπους καταγωγής τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές του Μαΐου ψήφισαν 18.233 απόδημοι από τους 22.855 με τη μετοχή να κυμαίνεται στα 79,65% Οι εγγεγραμμένοι στις εκλογές του Ιουνίου είναι λίγο αυξημένοι στους 25.610.

Στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις» μπορείτε να ενημερώνεστε για το που έχετε δικαίωμα να ψηφίσετε, όπου σταδιακά ενημερώνεται και η πλατφόρμα.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ταμέρ Τσιλιγκίρ: Αλλαγή της παθητικής στάσης της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία

e-enimerosi

Αναπόφευκτος

e-enimerosi

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΤΑΒΑΝΑ

e-enimerosi