Στην αρχική σελίδα του www.gov.gr προστέθηκε η ενότητα «Απόδημοι Έλληνες». Στο νέο γεγονός ζωής, όπως τόνίζεται στην πλατφόρμα, οι «Έλληνες του Εξωτερικού» μέσω της ενότητας «Απόδημοι Έλληνες» όσο και μέσω της κατηγορίας «Πολίτης και Καθημερινότητα», μπορούν να βρίσκουν συγκεντρωμένες ακόμα περισσότερες υπηρεσίες που τους αφορούν.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε:

«Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την άρση περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, τα υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρούν σε μία ακόμη πρωτοβουλία για τους Απόδημους Έλληνες. Συγκεκριμένα, μετά από γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία των δύο υπουργείων, προστίθεται ειδική ενότητα στο gov.gr με σκοπό να διευκολυνθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού στην καθημερινότητά τους, ενώ θα συνεχιστούν οι πολιτικές για την ενδυνάμωση της σχέσης τους με την πατρίδα».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης τόνισε:

«Η προσθήκη και λειτουργία της νέας ενότητας για του Απόδημους Έλληνες, πέρα από πρακτικό ζήτημα αποτελεί για μας και προτεραιότητα υψηλού συμβολισμού που αντανακλά τον ενεργό ρόλο και τους ισχυρούς δεσμούς που θέλουμε να έχουν οι Έλληνες του εξωτερικού με την πατρίδα. Το υπουργείο Εξωτερικών αποδεικνύει ότι θέτει την ψηφιοποίηση και την ισότιμη πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες των Αποδήμων Ελλήνων, σε βασικό άξονα των πολιτικών του».