Άρθρα ΡεπορτάζΔιασπορά

Παγκόσμιο ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες με συμμετοχή της Ελληνικής κοινότητας Viersen στην Γερμανία.

Υπήρχε παγκόσμιο ρεκόρ για την μεγαλύτερη σειρά από τη τυλιγμένα δώρα ανθρωπιάς? Ναι υπήρχε, αλλά τώρα έχουμε το νέο αυτό το ρεκόρ το οποίο καταρρίφθηκε και καταρρίφθηκε και με ελληνική συμμετοχή από την διασπορά της Γερμανίας και την εκεί ελληνική κοινότητα του Viersen.

Αρκουδάκια παρατεταγμένα κοντά σε μία προσπάθεια να καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ, που εν τέλει, επετεύχθη με τη συμμετοχή της Ελληνικής κοινότητας Viersen.

Πως ξεκίνησε αυτή η κίνηση.

Ο ιδρυτής της εταιρείας advastore SE, Dieter Büchl χάρισε 1.220 αρκουδάκια σε οργανώσεις υποστήριξης παιδιών στη Γερμανία. Σε μία προσπάθεια να ξεπεραστεί το προηγούμενο ρεκόρ που στην πραγματικότητα ξεπεράστηκε, και πλέον είναι δικό τους. Χάρισε 1.220 αρκουδάκια όπου το κάθε αρκουδάκι πήρε τη θέση του σε ένα κουτί αποστολής στην προσπάθεια που έκαναν να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, το προηγούμενο ήταν στα χίλια κομμάτια.

Ο Sebastian Schloemp, ο οποίος είναι ο επικεφαλής μάρκετινγκ στο advastore, εξηγεί: «Η εταιρεία μας ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, οπότε αποφασίσαμε να δωρίσουμε 1.220 αρκουδάκια αμέσως.» Η εταιρεία άφησε το κοινό να αποφασίσει ποιος θα λάβει αυτά τα αρκουδάκια και έτσι ψήφισαν για τα φιλανθρωπικά τους έργα.

Τελικά, τέσσερις οργανισμοί βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας:

  • Το Παιδικό Χωριό SOS
  • Το Hegau Jugendwerk
  • Το Γερμανικό Ταμείο για τα Παιδιά
  • Η ένωση Viersen Child’s Horizon e. V., η οποία μαζί με την ελληνική κοινότητα του Viersen θα μοιράσει τα αρκουδάκια σε ιδρύματα και παιδιά του Viersen.

«Ήμασταν ενθουσιασμένοι με την εκστρατεία και φυσικά υποστηρίξαμε τη συμμετοχή στην επιλογή φιλανθρωπικών έργων», δήλωσε η Iris Kater, πρόεδρος του συλλόγου Child’s Horizon e.V. Β.

Ο Νίκος Ιωαννίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Viersen μας λέει πως «Το γεγονός ότι μπήκαμε σε μια λίστα με μεγάλους οργανισμούς όπως το Παιδικό Χωριό SOS ή το Γερμανικό Παιδικό Ταμείο μας κάνει περήφανους. Είτε πρόκειται για μικρά είτε μεγάλα έργα, καθένα από αυτά είναι σημαντικό στη μεταβαλλόμενη κοινωνία μας. Τα αρκουδάκια από αυτή τη σπουδαία καμπάνια θα κάνουν τα μάτια των παιδιών να φωτίσουν, ειδικά την εποχή του Advent , στις γιορτές, που πρόκειται να ξεκινήσουν”

Όπως μας λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Viersen Νίκος Ιωαννίδης στην e-enimerosi και τον Μουρτζούκο Χρήστο, για το πώς ήρθε αυτή η ιδέα για την πολύ όμορφη κίνηση που ανέλαβε η κοινότητα και την πρωτοβουλία να συμμετέχει σε αυτήν μας αναφέρει: «Έχουμε την τύχη η πρόεδρος του συλλόγου Child’s Horizon κ. Iris Kater να είναι και η πρόεδρος της επιτροπής Ελληνογερμανικής φιλίας της κοινότητας μας. Μας παρουσίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον μιας και η κοινότητα μας είναι πολύ ευαισθητοποιημένη σε θέματα φιλανθρωπίας.

Την επόμενη κιόλας στιγμή μας βρίσκει να συμμετέχουμε μαζικά με τις ψήφους μας και να βοηθούμε με αυτό τον τρόπο στην εκπλήρωση του στόχου. Ο στόχος επιτεύχθηκε… παγκόσμια πρωτιά για τον σύλλογο Child’s Horizon με την συνεργασία της Ελληνικής Κοινότητας Φίερζεν και περιχώρων.
1.220 αρκουδάκια θα δώσουν χαμόγελο σε 1.220 παιδιά» τονίζει.

Αριστερά η πρόεδρος του συλλόγου Child’s Horizon κ. Iris Kater και δεξιά ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Viersen κ. Νίκος Ιωαννίδης Φωτογραφία: Rheinischer Spiegel

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: Rheinischer Spiegel

Σχετικές αναρτήσεις

Ενεργειακή κρίση απειλεί την Ουγγαρία μετά από κυρώσεις της Ουκρανίας στο ρωσικό πετρέλαιο

e-enimerosi

Παρεμπόδιση επικοινωνίας πατέρα με το τέκνο. Κακή άσκηση γονικής μέριμνας της μητέρας, αφαίρεση αυτής και αποκλειστική ανάθεση της επιμέλειας του 7χρονου στον πατέρα

e-enimerosi

Κάθε επένδυση έχει τρία κόστη

Εβίτα Μανούδη