ΓερμανίαΔιασπορά

Πώς ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού στις εκλογές τις 24ης Ιουνίου.

Ολοκληρώθηκε χθες η ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού, με τρία τμήματα επιπλέον από τις εκλογές του Μαΐου.

Συγκεκριμένα τον Μάιο ήταν 22.855 οι εγγεγραμμένοι και ψήφισαν 18.233 με την συμμετοχή να κυμαίνεται στα 79,65% και αυτό σε 99 εκλογικά τμήματα από 82 πόλεις και 35 χώρες.

Στις χθεσινές εκλογές όσον αφορά τους απόδημους, είχαμε 25.610 εγγεγραμμένους με το δικαίωμα να μπορούν να ψηφίσουν να το έχουν 28.100. Προφανώς όμως πολλοί ανέστειλαν την εγγραφή τους για το λόγο ότι θα βρίσκονται στην Ελλάδα. Στις εκλογές του Ιουνίου προστίθεται τέσσερα τμήματα και αφαιρείται ένα, δηλαδή από τα 99 εκλογικά τμήματα του Μαΐου στις εκλογές του Ιουνίου έχουμε 102 με τέσσερα από αυτά που προστίθενται να είναι του Βανκούβερ, των Βρυξελλών, του Λονδίνου και του Λουξεμβούργο, ενώ δεν υφίσταται το τμήμα του Κάουνας στη Λιθουανία προφανώς λόγω των φίλων του Ολυμπιακού για το Final Four της Ευρωλίγκα.

Στην Γερμανία είχαμε 17 εκλογικά τμήματα, περίπου το 2% των πολιτών στη Γερμανία ψηφίζει αν αναλογιστούμε ότι στην Γερμανία ζουν περίπου πάνω από 400.000 Έλληνες. Στο εκλογικό τμήμα του Dortmund από τους 110 εγγεγραμμένους τέσσερις λιγότερους από τις εκλογές του Μαΐου ψήφισαν 76 με την συμμετοχή να κυμαίνεται στο 73,6% στο Ντύσελντορφ είχαμε 333 εγγεγραμμένους με 259 να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, στο Βερολίνο 810 με 569 να ψηφίζουν.

Στην επικράτεια της Γερμανίας είχαμε 3.885 εγγεγραμμένους και με αυτούς που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα να ανέρχονται στους 2.804 με την συμμετοχή στην Γερμανία με κάθε επιφύλαξη και χωρίς να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα να κυμαίνεται περίπου στο 70% με 75%

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Emailgate: Πρόστιμο 400.000 ευρώ στο ΥΠ.ΕΣ και 40.000 στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Επιστολική ψήφος: Την Τρίτη 28 Μαΐου η λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές

Χρήστος Μουρτζούκος

Η Γερμανία νομιμοποιεί την παιδική πορνογραφία

e-enimerosi