Διεθνή

Εκλογές στην Ινδία.

Εκλογές στην Ινδία με ενάμιση μήνα να διαρκεί η ψηφοφορία στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου με 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους.

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα σε μια εκλογική διαδικασία που ολοκληρώνεται την 1η Ιουνίου ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 4 Ιουνίου.

Από σήμερα Παρασκευή προσέρχονται στις κάλπες της Ινδίας περισσότεροι από 900 εκατομμύρια άνθρωποι. Για να μεταφερθούν οι κάλπες σε όλες τις γωνιές της χώρας – από τα Ιμαλάια μέχρι τις ερημικές περιοχές και τις μητροπόλεις των εκατομμυρίων κατοίκων – βοηθούν εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ αξιοποιούνται συχνά ελικόπτερα, βάρκες, ακόμη και ελέφαντες. Οι εκλογές θα κρατήσουν έξι εβδομάδες.

Τα μεγάλα ζητήματα που καλείται η νέα κυβέρνηση να λύσει είναι η ανεργία και οι αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα. Όλες οι δημοσκοπήσεις όμως δείχνουν πως ο σημερινός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι του κόμματος BJP θα εξασφαλίσει και τρίτη θητεία, ενώ έχει ήδη συμπληρώσει 10 χρόνια στην εξουσία.

Η ψηφοφορία της Παρασκευής θα στείλει 102 βουλευτές στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου. Περίπου 167 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν σε 187.000 εκλογικά τμήματα. Από αυτούς τους ψηφοφόρους, 84 εκατομμύρια είναι άνδρες, 82 εκατομμύρια γυναίκες και 11.371 ταξινομούνται ως εκλογείς τρίτου φύλου. Σήμερα θα κριθούν οι τύχες 1.625 υποψηφίων. Οι γυναίκες υποψήφιες είναι μόνο 134.

Ο Μόντι πάντως είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής. Το 85% του πληθυσμού θέλει έναν ισχυρό ηγέτη, όπως διαπιστώνει δημοσκόπηση του Pew Research Institute. Ο ίδιος βασίζεται στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, που προσελκύει επενδύσεις. Υπό την ηγεσία του, η Ινδία έχει εξελιχθεί στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του κόσμου. Ο πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί μάλιστα πως η χώρα θα ανέβει σύντομα δύο ακόμη θέσεις. Πέραν δε του ότι η Ινδία έγινε επί Μόντι η τέταρτη χώρα που φτάνει στη Σελήνη, ο πρωθυπουργός επενδύει και στον εκσυγχρονισμό του συνόλου των υποδομών μεταφορών, βελτιώνοντας το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και τα αεροδρόμια.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Βρετανία: Εκλογές στις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Ρίσι Σούνακ

e-enimerosi

Βρετανία: Ο Ρίσι Σουνάκ θα προκηρύξει σήμερα το απόγευμα αιφνιδιαστικές πρόωρες εκλογές για την 4η Ιουλίου

e-enimerosi

Ιράν: Εντοπίστηκε η σορός του Ιρανού προέδρου

e-enimerosi