Άρθρα ΡεπορτάζΕθνικά Θέματα

Υπουργείο Δικαιοσύνης Βόρειας Μακεδονίας: «Άκυρη η ορκωμοσία της Σιλιάνοφσκα»

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.
Το VMRO καταπάτησε τη Συνθήκη των Πρεσπών.

Στη σημερινή ορκωμοσία της στη Βουλή και παρά το γεγονός ότι στο επίσημο κείμενο του όρκου που της υπαγορεύθηκε η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία», η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, αποκάλεσε την χώρα της «Μακεδονία».

«Δηλώνω ότι θα εκτελώ τα καθήκοντα της Προέδρου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» δήλωσε η νέα πρόεδρος του μορφώματος των Σκοπίων.

Υπ. Δικαιοσύνης Β. Μακεδονίας: «Άκυρη η ορκωμοσία της προέδρου». Επανάληψη της διαδικασίας ή προσωρινός πρόεδρος ο Γιόβαν Μίτρεσκι

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας ήταν ξεκάθαρος, ανέφερε: «Η αγνόηση του συνταγματικού ονόματος της χώρας καθιστά άκυρο τον όρκο της Σιλιάνοφσκα. Πρέπει είτε να επαναληφθεί η διαδικασία είτε τη θέση του προέδρου της χώρας να αναλάβει προσωρινά ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Γιόβαν Μίτρεσκι».

Το αμερικανικό think tank Atlantic Council, ανέφερε για τις εκλογές της περασμένης Τετάρτης «Κομβικές βουλευτικές εκλογές που θα χαράξουν την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς την ΕΕ» και αποδίδει την ήττα του σοσιαλδημοκρατικού SDSM, που κυβερνούσε τη χώρα τα τελευταία επτά χρόνια, στην κόπωση των ψηφοφόρων από τη στάσιμη ενταξιακή διαδικασία, η οποία, ενώ ξεμπλοκαρίστηκε μετά την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας με την Ελλάδα, μπλοκαρίστηκε από τη Βουλγαρία για ζητήματα που σχετίζονται με τη βουλγαρική μειονότητα της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και την γλώσσα.

Διαβάστε ακόμη: Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι τελικά επωφελής;

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

O ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

e-enimerosi

”Απασφάλισαν” οι Τούρκοι: Αν δεν συζητηθούν η διαμάχη κυριαρχίας στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα συνεχίσουν να κρέμονται από ένα νήμα!

Χρήστος Μουρτζούκος

ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

e-enimerosi