Γερμανία

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.

Νέοι από το Iserlohn, το Lippstadt και το Düsseldorf φέρονται να σχεδίαζαν ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις σε συνομιλίες που είχαν. Τώρα είναι υπό κράτηση.

Πρόκειται για δύο αγόρια και δύο κορίτσια ηλικίας 15 και 16 ετών που ήθελαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και σχεδίαζαν επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 16χρονο Γερμανό από το Iserlohn, έναν 15χρονο Γερμανομαροκινό από το Ντίσελντορφ, έναν 15χρονο από το Lippstadt και έναν 16χρονο από το Ostfildern της Βάδης-Βυρτεμβέργης, οι οποίοι αντάλλαξαν συνομιλίες μέσω κινητών για ισλαμιστικές επιθέσεις. Συζητήθηκαν στόχοι τρομοκρατίας στο Ντόρτμουντ, το Ντίσελντορφ και την Κολωνία, καθώς και χριστιανικοί θεσμοί και η συναγωγή στο Iserlohn.

Το σημείο εκκίνησης της έρευνας ήταν η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας στο Χάγκεν.

Η ομάδα ανακαλύφθηκε από την Αστυνομική Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας του Χάγκεν, η οποία είχε ερευνήσει τον 16χρονο Γερμανό από το Iserlohn, ο οποίος ήταν ήδη γνωστός στις αρχές. Το κορίτσι προφανώς σκόπευε να ενταχθεί Ισλαμικό Κράτος στο εξωτερικό. Ήταν σε επαφή με τη 15χρονη Γερμανομαροκινή από το Ντίσελντορφ, της οποίας ο πατέρας φέρεται να ήταν ήδη στο στόχαστρο των αρχών ασφαλείας για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Κατά την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων, οι ερευνητές βρήκαν μια άλλη συνομιλία με τον 15χρονο από το Lippstadt και τον 16χρονο από το Ostfildern. Το αγόρι από το Λίπσταντ λέγεται ότι ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τα σχέδια επίθεσης που διαμορφώνονταν. Η έρευνα εισήλθε στην αποφασιστική φάση τις ημέρες του Πάσχα και διεξήχθη σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές στο Χάγκεν και το Ντίσελντορφ καθώς και με το Γραφείο Εγκληματικής Αστυνομίας της Πολιτείας: «Μόλις πέντε ημέρες έχουν περάσει από την πρώτη ανακάλυψη μέχρι την τελευταία σύλληψη».

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας τόνισε πως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, <<σίγουρα επέτρεψαν να ριζοσπαστικοποιηθούν από την εξτρεμιστική προπαγάνδα>>.
google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: REUTERS

Σχετικές αναρτήσεις

AfD: Παραιτήθηκε από την προεδρεία του κόμματος ο Μαξιμίλιαν Κρα

e-enimerosi

Γερμανία Ζάαρλαντ: Το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης σε 6 σημεία για τις πλημμύρες

Μόναχο: Ακτιβιστές για την προστασία του κλίματος εισέβαλαν στο αεροδρόμιο – Κανένα αεροπλάνο δεν μπορούσε να προσγειωθεί μεταξύ 5 το πρωί και 7 το πρωί

Χρήστος Μουρτζούκος